Política

Tortosa

Empat tècnic entre Bel i Sabaté

Els candidats de CiU i el PSC accepten la invitació d'una emissora de ràdio i s'enfronten en el primer cara a cara electoral a Tortosa

L'alcalde continua atacant el cap de llista socialista pels seus vuit anys a l'alcaldia

Repartiment de punts en l'esperat cara a cara que ahir estrenava la campanya electoral a Tortosa. L'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, va acceptar enfrontar-se a l'exalcalde i candidat del PSC, Joan Sabaté, en un cara a cara de Ràdio Ebre (Cadena Ser). La periodista Sílvia Tejedor va moderar un programa que no havia estat possible fa quatre anys. De fet, ha estat el primer cara a cara que s'ha fet a Tortosa entre l'alcalde i el candidat del partit de l'oposició amb més regidors. ERC, ICV i el PP no han criticat encara el format del cara a cara, potser reservant forces per al debat a cinc que el Col·legi de Periodistes ha previst per al 17 de maig.

Les mesures per sortir de la crisi van marcar els primers vint minuts. Aquí Sabaté es va veure més còmode, ja que la crisi i les xifres de l'atur a Tortosa ajudaven el candidat del PSC en la seua argumentació. A més, va acusar Bel d'haver deixat empobrir la Festa del Renaixement, i de no haver resolt en quatre anys els dèficits del polígon Catalunya Sud. En canvi, la segona part del cara a cara va ser per a Bel. L'alcalde va recriminar a Sabaté que aprovés un pla d'urbanisme amb quatre plans parcials suspesos per falta d'informes d'inundabilitat. També va acusar-lo d'haver fet un mal conveni per a la urbanització dels terrenys de Renfe. Bel va mostrar una imatge més agressiva, abusant dels atacs als vuit anys de Sabaté a l'alcaldia. Semblava que encara era a l'oposició. En la tercera part, Sabaté i Bel van intercanviar retrets sobre policia i trànsit. Al final, feia la impressió que firmaven l'empat, com el Barça i el Madrid en el primer clàssic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
So íntegre del cara a cara entre Ferran Bel i Joan Sabaté, ahir a Ràdio Ebre.

Publicat a