Política

El 40% dels habitatges de Llorca són inhabitables

El president de Múrcia fa una crida a les persones que poden tornar a casa seva que ho facin amb celeritat, pas indispensable per recuperar la normalitat

Vol evitar “camps de refugiats”

Més de 4.000 persones tornaran a passar la nit als campaments habilitats

Sis de cada deu edificacions de Llorca han estat declarades habitables i el 40% restants, uns 1.600, no són aptes per ser ocupats, almenys de moment, segons les conclusions de la inspecció tècnica, que ja ha acabat l'avaluació dels desperfectes.

Un 28% de les construccions -unes 1.150- ha estat marcades amb color groc, que significa que els seus habitants poden entrar només uns minuts a recollir algunes de les seves pertinences, i el 12% restant -prop de 500- tenen codi vermell i prohibit l'accés per danys estructurals.

Aquestes són les dades que ha proporcionat el centre de coordinació d'avaluació de danys i anàlisi, dirigit per la conselleria d'Obres Públiques de Múrcia i l'Ajuntament de Llorca després de revisar 4.100 edificis afectats pels dos terratrèmols de dimecres.

El president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, ha demanat al veïns que tenen els habitatges aptes que els ocupin ràpidament per evitar així un eventual risc de que els tres campaments de damnificats acabin sent de “refugiats”.

Els carrers mostren aquest dissabte veïns caminant amb maletes per tornar a les seves cases ubicades en edificis on poden allotjar-se, però hi ha també casos de persones que no volen entrar als seus domicilis perquè tenen esquerdes.

Mentrestant, 29 brigades segueixen treballant perquè les cases marcades amb groc, les que no tenen problemes, pugin ser reparades perquè els seus inquilins retornin el més aviat possible.

Amb tot, tres dies després dels sismes, “queda molt per fer”, segons ha reconegut la ministra de Defensa, Carme Chacón, i l'atenció se centra en donar allotjament i alimentació a la població perquè tot torni a la normalitat.

En total, hi ha 4.070 persones que estan sent ateses en cinc àrees d'acampada i en quatre més a l'aire lliure, segons la Creu Roja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA
Salvador Vergés
Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

GIRONA

Sánchez i el símil Illa-Feijóo

Madrid

L’independentisme es dessagna

Barcelona

El PSC d’Illa demana pas

Barcelona