Política

opinió

TV3 al País Valencià

“Alícia Alegret, cap de llista del PP, i Lluís Miquel Pérez, del PSC-PSOE, què hi penseu fer vosaltres i els vostres partits?”

Aquesta és una carta oberta sobre el tancament de TV3 al País Valencià i les multes a Acció Cultural del País Valencià, adreçada a la senyora Alícia Alegret, cap de llista del PP a Reus, i al senyor Lluís Miquel Pérez, cap de llista del PSC-PSOE a
reus. Senyora, senyor:

Atès que, a gratcient o a la insabuda, els resultats de les properes eleccions municipals també seran observats, sumats i analitzats en el marc dels Països Catalans i de l'Estat Espanyol, ens adrecem a vosaltres per tal que us situeu en relació amb les multes que el govern del PP a la Generalitat Valenciana ha imposat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), arran del tancament de TV3 al País Valencià, les quals amenacen amb el tancament dels seus comptes corrents i l'embargament del patrimoni immobiliari i mobiliari aconseguit amb tant d'esforç per aquesta entitat, i també en relació amb l'estat actual d'obstrucció que pateix, al govern i al Congrés de Diputats d'Espanya, amb majoria executiva i parlamentària del PSOE, la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisions sense Fronteres, que establiria, si s'aprovava finalment, un nou marc legal favorable a la reciprocitat d'emissions entre territoris que comparteixen la mateixa llengua i la mateixa cultura, com és el cas del País Valencià i el Principat de Catalunya, a més de les Illes Balears, als Països Catalans.

Certament, en aquesta legislatura que ara es clou, quan les emissions de TV3 encara arribaven al País Valencià, quan el govern del PP a la Generalitat Valenciana encara no havia gosat atacar amb tanta violència ACPV, quan la majoria parlamentària i el govern del PSOE a Espanya encara no s'havien inhibit del tot en relació amb la ILP, les seccions locals de Reus dels vostres partits polítics ja van manifestar-se a favor de la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià i també a favor de la ILP Televisions sense Fronteres en una votació al ple de l'Ajuntament de Reus d'una moció presentada per moltes entitats de la ciutat i aprovada per unanimitat de tots els grups polítics que hi eren representats. Però els darrers esdeveniments, propis d'un PP agressiu per acció i d'un PSOE igualment agressiu per omissió, desoint ambdós la crida desesperada d'ACPV, ens mou a interpel·lar-vos de bell nou.

La nostra entitat, Òmnium, que té una aliança ferma amb Acció Cultural del País Valencià i amb l'Obra Cultural Balear, mitjançant la Federació Llull, està molt amatent als vostres moviments i preses de posició. Com la ciutadania, que a Reus s'ha mobilitzat de manera reiterada en relació amb aquesta qüestió i que està intentant contribuir a recaptar, mitjançant la compra de bons d'ajut, que són a disposició dels reusencs que ho desitgin a la nostra nova seu al raval de Santa Anna, 2, i mitjançant aportacions al compte corrent 2100-1089-76-0200096809, els 800.000 €, una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre, en concepte d'una multa absolutament immerescuda, injustificada, més pròpia de l'antic règim franquista que no pas d'una democràcia madura, com denunciava l'Editorial conjunt dels 11 diaris de més tirada dels Països Catalans aquest mateix dimecres, 11 de maig de 2011.

Ens adrecem, doncs, mitjançant aquesta carta oberta a la ciutadania, als electors, a vós, Sra. Alícia Alegret, cap de llista del PP a Reus, i a vós, Sr. Lluís Miquel Pérez, cap de llista del PSC-PSOE a Reus, per fer-vos la següent pregunta: què hi penseu fer vosaltres i els vostres partits? Tot esperant una resposta positiva, convincent i clara, us saludem atentament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.