Política

Amposta

El finançament de les escoles de música entra de ple en la campanya

CiU aconsegueix d'Ensenyament una subvenció de 99.000 euros per a les dues bandes de música

ERC i el PSC qualifiquen l'anunci d'electoralista

A només cinc dies de les eleccions municipals, CiU va presentar ahir públicament una ordre signada per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, amb data 5 de maig, però que encara no ha estat publicada al Diari Oficial del a Generalitat (DOGC), que aprova atorgar per al curs d'enguany una subvenció de 99.000 euros –49.500 per entitat– a les dues societats musicals d'Amposta, la Lira i la Unió Filharmònica, per garantir el finançament de les escoles de música que gestionen i que són deficitàries. “Es tracta d'una solució transitòria, però tenim el compromís de la consellera que quan es desenvolupe el reglament de la llei d'educació es garantirà un finançament estable per a les escoles de música, sense que s'hagen de fer municipals”, va manifestar ahir l'alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Manel Ferré. “Mentre el tripartit va estar set anys sense trobar una solució, amb només cinc mesos de govern de CiU, ho hem aconseguit”, va afegir Ferré, que va aprofitar per denunciar l'“intent de treure rèdit electoral” d'aquest tema per part del PSC i ERC. “Nosaltres creiem en el cofinançament d'aquestes entitats i no en la seua municipalització, com proposava el tripartit”, va assenyalar per la seua banda la regidora d'Ensenyament d'Amposta, Isabel Ferré, número dos de CiU.

“Parlen d'electoralisme i cinc dies abans de les eleccions presenten una solució provisional”, va etzibar l'alcaldable d'ERC, Adam Tomàs, que va acusar CiU de fer perdre a la Lira –va aprovar en assemblea fer municipal l'escola de música per rebre la subvenció d'Educació– 90.000 euros i d'haver “crispat” les relacions entre les dues entitats.

En la mateixa línia es va manifestar el candidat del PSC, Antoni Espanya. “Han fet perdre a la Lira que sí que volia fer-se municipal 150.000 euros, 100.000 per al curs 2010-2011 i 50.000 més del curs vinent”, va argumentar Espanya.

Entitats centenàries amb molt pes

La societat musical la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica són dues entitats gairebé centenàries i amb molt pes en l'entramat social i polític d'Amposta. S'aproximen al miler de socis cadascuna i això vol dir que hi ha molts vots en joc. El problema del finançament de les escoles de música és una patata calenta que podria fer perdre o guanyar molts vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA