Política

Pretenen estendre l'acampada als barris

L'acampada de Barcelona no vol morir després de les municipals i la intenció és estendre les protestes a tots els barris. Així es va aprovar abans-d'ahir en l'assemblea de la plaça de Catalunya i pels pròxims dies s'han convocat trobades a Sants, Poble-sec i Gràcia, entre altres llocs, per organitzar concentracions o campaments. La consigna de l'acció és clara: “Fem una plaça de Catalunya a cada plaça”.

Mentrestant, la indignació també es continua estenent per tot Catalunya i des de les xarxes socials es fa una crida a convocar mobilitzacions en un munt de poblacions. Fins ara, totes les capitals de demarcacions han respost, i Girona, Lleida i Tarragona han muntat les seves particulars acampades amb més o menys èxit. Altres municipis que s'han adherit a aquest moviment són Vic, Terrassa, Manresa i Mataró. Tots els participants confien que les mobilitzacions no seran flor d'un dia i també asseguren que resistiran de manera pacífica si les forces de seguretat els acaben desallotjant arran de la prohibició de la Junta Electoral Central.

Mítings suspesos

Les acampades també han influït directament en alguns actes de campanya. Per exemple, Unitat per Barcelona va haver de canviar l'emplaçament del míting final, que havia de fer aquesta nit a plaça de Catalunya, i CiU de Mataró va haver de suspendre anit l'acte que havia convocat a la plaça de Santa Anna, perquè està ocupada pels concentrats.

Palma, Alacant València i Menorca també són alguns dels indrets “indignats” als Països Catalans. A València, fins i tot, un grup de persones va ocupar ahir la seu central del Banc de València.

Però les concentracions també han sobrepassat les fronteres de l'Estat espanyol i aquesta matinada està prevista una mobilització de suport a Nova York.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona