Política

Contes, comptes i música a Olot i Ripoll

Els candidats tanquen la campanya majoritàriament amb actes festius

SI d'Olot va tancar ahir la campanya amb una festa infantil. La set de la llista, Dolors Arqué, una popular contacontes, va animar la concurrència infantil explicant El petit caca de vaca –un conte creat per ella mateixa–, a les escales de Sant Esteve. ICV va optar per participar en bloc a la casserolada antisistema d'Olot. Abans, va fer públic el cost social, ambiental i econòmic de la campanya –7.800 euros; SI s'hi ha gastat 2.500 euros i ApG, 10.000–. ICV invertirà els 15 euros en energies netes corresponents als 60 quilos de CO2 que ha emès en la seva mobilitat. A més, reutilitzarà les banderoles. ApG ha fet servir les de fa vuit i quatre anys.

El candidat de CiU, Josep Maria Corominas, va dir davant de Can Joanetes que simplificarà o facilitarà els tràmits administratius. Llum Adell, de Nova Catalunya, va llançar un missatge als manifestants demanant-los que vagin a votar. ERC, va fer un sopar per seguir el debat d'OTV.

El candidat d'ApG, Raül Massanella, va fer una crida a la participació i va recordar que ha demostrat que ha sabut superar la separació d'ICV fent propostes realistes. Per altra banda, va fer públic que la junta electoral ha enviat a la fiscalia la denúncia d'ApG per l'agressió al material electoral.

Gresca ripollesa

Al Ripollès, la majoria de candidats van celebrar actes festius. A Ripoll, ERC va fer una festa infantil, amb espectacles, inflables i un berenar de coca i llonganissa –l'alcaldessa i candidata a la reelecció, Teresa Jordà, en repartia– a la plaça de Sant Eudald i amb música. CiU, amb Jordi Munell al capdavant i a la plaça de l'Ajuntament, també va optar per la gresca: festa infantil, havaneres amb la Flor de Maig, botifarrada popular i ball amb Vinil. I el PSC d'Enric Pérez va tancar la festa electoral amb un ball al passeig de Sant Joan un ball amb La Crème de la Crème i una actuació llampec del ripollès David Moreno. També hi va haver coca i xocolata per a tots els assistents.

Més seriós va ser el final de campanya d'Endavant Cerdanya de l'actual alcalde d'ERC, Joan Planella, a Puigcerdà. En un míting, va recordar que han protagonitzat la transformació urbanística més important dels últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.