Política

Bel arrasa a Tortosa i el PSC es queda amb tres regidors

CiU assoleix una primera i històrica majoria absoluta a l'Ajuntament amb 12 regidors i també guanya a les tres EMD dels municipi

Iniciativa dobla la representació i PxC entra al consistori

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va complir ahir tots els pronòstics i va aconseguir per a CiU la primera majoria absoluta des de la recuperació de la democràcia. Ara fa quatre anys, Bel va quedar a només 61 vots de l'onzè regidor. Però en aquestes municipals el convergent ha fet valer l'acció de govern i ha arrasat tant al nucli urbà de Tortosa com en tots els pobles del municipi. CiU també s'ha imposat amb contundència a les entitats municipals (EMD) de Jesús, Bítem i Campredó, i als pobles dels Reguers i Vinallop.

Per contra, l'altra gran sorpresa de la nit va ser la derrota contundent del PSC. Els socialistes de l'exalcalde Joan Sabaté no només han perdut quatre regidors, sinó que també s'han deixat 2.061 vots pel camí. Sabaté va assumir ahir “totes les responsabilitats” de la desfeta, i avui mateix podria presentar la seua renúncia a l'executiva local del PSC. Per la seua banda, ERC, tot i el canvi de candidat, ha mantingut els dos regidors, i continuarà com a tercera força amb Josep Felip Monclús i Alícia Gamundi. A banda, el segon triomfador de la nit ha estat Jaume Forcadell, ja que Iniciativa-Entesa per Tortosa ha millorat resultats, i Jordi Jordan també serà regidor. El PP només ha guanyat 19 vots respecte de fa quatre anys, i Xavier Dalmau serà regidor. També el debutant Jordi Casanova estarà al consistori, gràcies als 790 vots de PxC.

En xifres globals, CiU va sumar 743 vots més que el 2007, i més del 49% del total dels vots emesos. Ja amb l'arribada dels primers resultats per part dels interventors, a la seu de CiU es respirava ambient de majoria absoluta, però Bel no va comparèixer fins a les 22.50 hores, quan ja només quedava un petit percentatge per escrutar. “Només puc donar les gràcies per aquest resultat tan espectacular, perquè hem trencat tots els rècords. Ha estat un veritable honor poder viure tot això”, va agrair Bel, visiblement emocionat. En la seua primera compareixença per valorar la “supermajoria absoluta, un resultat històric”, el candidat de CiU a la reelecció va felicitar tots els nous regidors de l'Ajuntament, i especialment a Iniciativa per haver millorat els resultats. Amb tot, encara va evitar pronunciar-se sobre si governarà en solitari, tot aprofitant la majoria absoluta, o bé si CiU intentarà assolir algun govern encara més ample. Finalment, Bel també va declinar fer una valoració de la derrota del PSC.

Hem assolit una supermajoria absoluta, és un resultat històric. Per mi, és tot un honor
Ferran Bel
CiU
Abordarem un procés de reflexió i renovació. Cal aprendre dels errors i continuar treballant
Joan Sabaté
Psc
Estem satisfets per haver mantingut els dos regidors, però en realitat esperàvem uns millors resultats
Josep Felip Monclús
ERC
Estem molt satisfets perquè volíem créixer en representació i aconseguir l'acta de regidor per a Jordan
Jaume Forcadell
Iniciativa-entesa per tortosa
El resultat és positiu, tenint en compte la situació del PP a Tortosa. Hem pogut mantenir el regidor
Xavier Dalmau
PP
Tot i la brutal censura que hem sofert, ara ja som a l'Ajuntament i podrem parlar alt i clar
Jordi Casanova
pXC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’atemptat contra Fico va ser obra d’un “llop solitari” amb motivació política

Barcelona
Guerra a Europa

Zelenski assegura que la situació a Khàrkiv és “difícil” però està controlada

Barcelona
Política

El jutge del cas Tsunami denega a Marta Rovira declarar des de Suïssa

barcelona
política

Mas justifica l’arxivament de la causa a Estrasburg per un “malentès”

barcelona
Política

Mor Pere Massana, alcalde històric de Castell de l’Areny

Unió Europea

La CE investiga si Facebook i Instagram generen addicció entre els menors

barcelona
àsia

Putin i Xi estrenyen la seva “associació estratègica”

barcelona
política

Dues regidores de Junts seguiran al govern de Matadepera

Matadepera
política

Puigdemont intentarà “fins al final” ser investit

barcelona