Política

Herrera afirma que el govern es “moria de ganes” d'intevenir

El secretari general d'ICV qualifica l'actuació policial a la plaça Catalunya de “francament inacceptable”

Els ecosocialistes reclamen la compareixença del conseller d'Interior al Parlament i no descarten demanar dimissions

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha acusat aquest divendres al govern de vulnerar el dret de reunió i de manifestació amb la intervenció policial a plaça Catalunya d'aquest matí. Segons ell, el govern “es moria de ganes” d'intervenir, i ha demanat al conseller d'Interior, Felip Puig, que comparegui immediatament per donar explicacions.

En una compareixença davant els mitjans, acompanyat per Jordi Miralles i Ricard Gomà, Herrera ha expressat la seva indignació amb l'actuació de les forces de seguretat aquest matí a la plaça Catalunya.

El líder ecosocialista ha recordat que el conseller s'havia compromès a no desallotjar els acampats si no hi havia una alteració de l'ordre públic, i ha destacat que, fins ara, la protesta ha estat exemplar. “Sembla que es morien de ganes d'intervenir”, s'ha queixat. Herrera ha assegurat que considera l'actuació del govern “francament inacceptable”.

L'ecosocialista ha preguntat quina és la perillositat d'un ordinador i en base a quina legalitat s'han decomissat objectes que no oferien cap perillositat com ordinadors. “Les acampades han estat exemplars, pacífiques. Calia fer això? La resposta és que no. Perquè no es tractava d'objectes perillosos, sinó d'estris de treball, de diàleg i de participació”, ha argumentat. Es podria haver actuat “amb una mica de mà esquerra”, ha afegit.

Per tot plegat, ha demanat una rectificació “immediata” del conseller, la restitució dels objectes requisats, que es garanteixi que no hi haurà cap altra intervenció, i que Puig comparegui per explicar “per què no ha mediat, per què no ha dialogat i per què no ha buscat altres alternatives”. També ha avançat que ICV-EUiA no descarta reclamar dimissions.

Per la seva banda, el líder municipal d'Iniciativa a Barcelona, Ricard gomà, ha recordat que el seu grup sempre ha mostrat suport a les mobilitzacions dels ‘indignats' i ha remarcat que l'acampada a Barcelona s'ha portat a terme d'una manera cívica i pacífica. Gomà també ha volgut deixar clar que no ha rebut cap informació sobre la intervenció d'aquest matí com a membre del govern municipal.

Crítiques dels sindicats

També s'han afegit a les crítiques contra l'actuació policial diferents centrals sindicals, com la UGT, que han condemnat la “violència desmesurada” que s'ha exercit a la plaça Catalunya. “Un desallotjament violent com aquest no es correspon amb un moviment que, fins ara, ha estat reivindicatiu i pacífic”, ha destacat la central en un comunicat.

En la mateixa línia, la CGT ha condemnat “fermament” els desallotjaments de les acampades de Barcelona i Lleida. A més, ha fet una crida “a la resistència “no-violenta i a participar en les mobilitzacions de suport”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.