Política

El govern farà efectiu el segon pagament per la casa Burés

Els veïns aturen les mobilitzacions anunciades en espera de reunir-se amb l'administració

Els comptes també inclouen una partida per a la colònia Castells

El pressupost de la Generalitat no compleix les previsions que feia CiU des de l'Ajuntament. La setmana passada, fonts de la federació nacionalista de dins el consistori barceloní indicaven que molt probablement el pressupost del govern no inclouria el segon pagament que havia de fer per la casa Burés a l'Ajuntament. Però sorprenentment en els comptes de l'executiu català presentats ahir sí que hi havia una partida de 6.000.000 d'euros per a aquest immoble modernista.

El 2007, l'Ajuntament adquiria per 24 milions d'euros la casa Burés, però quan van veure que era gairebé impossible reconvertir l'edifici a causa de les moltes servituds d'usos que té, el van vendre a la Generalitat. El govern havia fet el primer pagament per aquest immoble i, si es compleix el pressupost presentat ahir, enguany faria el segon d'un total de sis.

Els veïns rebien la noticia d'aquesta inversió amb esperança. De moment, la Plataforma per un Eixample Sostenible no emprendrà les mobilitzacions anunciades per reclamar a les administracions que no deixin caure la casa Burés. Fonts d'aquesta entitat veïnal explicaven que tota iniciativa queda aturada en espera que es reuneixin amb l'administració. En els pròxim dies tindran una trobada amb dirigents de CiU que, durant la campanya electoral, es van comprometre a buscar una solució per a aquest edifici que està a la cantonada dels carrers Ausiàs Marc i Girona.

Encara en el districte de l'Eixample, el pressupost de la Generalitat també inclou una partida per al centre d'atenció primària (CAP) del carrer Comte Borrell. El govern destinarà més de 420.000 euros a posar en marxa aquest CAP. En aquest sentit, el regidor del districte de l'Eixample en funcions, Ramon Nicolau, explicava, abans de les eleccions municipals: “L'Ajuntament té les claus de l'edifici, però la Generalitat no ens les demana”. Doncs si es compleix aquest pressupost, el govern demanarà les claus al consistori per obrir les portes del CAP de Comte Borrell.

Entre les altres partides que hi ha per a Barcelona, en destaca una de 2.000.000 d'euros per fer les obres de la Casa de les Llengües a Can Ricart. També s'emporta un pessic de poc més de 7.566 euros la colònia Castells. No és, però, per avançar la segona fase, sinó per completar la primera, com deixa clar l'enunciat del pressupost.

7.566,58
euros és el que queda
pendent de la segona fase de la colònia Castells
420.000
euros destinarà el govern
a posar en marxa el CAP de Comte Borrell

LA FRASE

Teníem les claus de l'edifici però la Generalitat no ens les havia demanat
Ramon Nicolau
Regidor en funcions de l'Eixample


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ