Política

Mas-Colell demana a Salgado que no es miri els comptes de forma “arbitraria”

El conseller d'Economia considera que el govern espanyol oblida que les xifres inicials de dèficit són superiors a les estimades, herència del tripartit

Insisteix en què si Madrid pagués el fons de competitivitat que deu a Catalunya “podríem rebaixar el dèficit català”

“Catalunya complirà la previsió de reducció de dèficit, ha explicat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell a Els matins de TV3, però ha afegit que el nou govern no s'ha trobat amb un dèficit inicial del 2,4 % sinó del 3,86%” com a herència del tripartit.

“Nosaltres complirem l'esforç de reducció del dèficit però a partir de les xifres reals”, ha assegurat.

De fet el conseller ha destacat que la obligació de la ministra Salgado era controlar el dèficit de l'anterior govern de la Generalitat.

“Si la ministra Salgado no em pregunta gaire pel passat jo tampoc li preguntaré perquè no controlava millor els comptes”, ha dit Mas-Colell.

El titular d'Economia ha insistit que Salgado ha dit que vigilarà les desviacions “sense saber-ne la causa” i amb això oblida les xifres inicials.

Mas-Colell ha assegurat que si la ministra d'Economia espanyola “mira els nostres pressupostos amb molta cura veurà que estan molt ben plantejats i que són molt seriosos”.

“Si els tècnics del ministeri es miren el pressupost no només mirant el punt d'origen arbitrari veuran que hi ha molta feina ben feta”, ha insistit.

Andreu Mas-Colell ha assegurat que els pressupostos del 2012 que presentaran a la tardor “ja no presentaran debat”, perquè quadraran perfectament amb el que demana el govern espanyol fins aleshores “el front amb Madrid seguirà obert”.

Mas-Colell ha tornat ha insistir en què si el govern espanyol pagués el fons de competitivitat que deu a Catalunya “podríem rebaixar el dèficit català”.

Respecte la polèmica sobre l'eliminació de l'impost de successions, quan representa una font d'ingrés en moments de crisi, el conseller ha dit que es necessari “per complir la reforma econòmica global” i denúncia que els mateixos que van deixar “un dèficit de milions sobre la taula ara utilitzin aquest tema per fer demagògia”.

“El tripartit ja gairebé va eliminar l'impost amb una renuncia de 500 milions d'euros, nosaltres només hem renunciat a 50 milions”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.