Política

Jordi Cordón, nou alcalde de Torroella, defensa el pacte amb el PP i L'EST

L'alcalde sortint, Josep Maria Rufí (ERC), titlla la decisió convergent de ‘gens encertada' i recorda que un pacte nacionalista hagués estat l'opció majoritària

Jordi Cordón (CiU) va ser proclamat ahir nou alcalde de Torroella de Montgrí amb els vots dels tres regidors de l'EST i el del regidor del PP, Andrés Navarrete, sumant així els nous regidors amb els quals obté la majoria absoluta. En el ple de constitució del nou ajuntament, els quatre regidors d'ERC van votar el seu candidat, el fins ara alcalde, Josep Maria Rufí, igual que els tres regidors de l'UPM, que van votar el seu alcaldable, Lluís Coll. Hi va haver un vot en blanc, el de Gregori Sarquella (COET). La constitució del nou Ajuntament va fer omplir l'auditori de Can Quintana.

L'alcalde sortint, Josep Maria Rufí (ERC), va criticar el pacte de CiU i en particular en el fet de donar entrada al govern municipal un partit com el PP. Rufí va recordar que l'opció majoritària hagués estat un pacte nacionalista. Amb tot, ERC es va mostrar disposada a fer una oposició col·laboradora en les línies de govern iniciades l'anterior mandat. Per la seva banda, l'alcalde, Jordi Cordón, va declarar “voler ser l'alcalde de tots”, i sobre el pacte de govern va recalcar que si bé “no era l'única opció, era la millor per a la governabilitat i l'estabilitat del municipi”. “No vull que es llegeixi en clau de guanyadors i perdedors”, va reblar Cordón en el seu primer discurs com a alcalde. La regidora Sílvia Comas (L'EST) –que defensa com a punt principal l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit– va destacar el canvi. “L'alternança política és bona; ens recorda que ningú és imprescindible”, i hi va afegir: “Tots som importants. No us faci por el nostre nom”. Lluís Coll (UPM) va titllar d'“error” i de “decisió electoralista” el pacte “amb la dreta” i va dir que faria una oposició constructiva. Andrés Navarrete (PP) va destacar que l'acord donarà l'“estabilitat necessària” al municipi, i Gregori Sarquella (COET) va destacar la nova composició del consistori.

L'ALCALDE

No era l'única opció, però era la millor per garantir l'estabilitat i la governabilitat del municipi
Jordi Cordón (CiU)
ALCALDE DE torroella

Línies mestres del nou govern

Jordi Cordón, que va tenir una menció especial per als seus predecessors en el càrrec, alhora que es va manifestar “molt emocionat”, va esbossar les línies de govern. “Assumeixo aquest nou repte sense por ni complexes”, va dir. El nou alcalde de Torroella va destacar que la gestió ha de ser fonamental en el context de crisi econòmica i va assenyalar la contenció com a clau. En aquest mateix sentit es va manifestar Sílvia Comas (EST): “No espereu grans obres ni grans inauguracions. Serà la feina del dia a dia”. Jordi Cordón va dir que apostaria per una política realista: “És una època que se'ns valorarà més pel que no podem fer”. Jordi Cordón també va destacar que cal resoldre l'encaix de l'Estartit i que enllestiran l'actual fase de l'equipament municipal Espai Ter i tiraran endavant el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.