Política

Els indignats de Xàtiva expliquen la concentració

Aquesta organització no governamental ha sortit al pas dels comentaris sorgits a la vila a causa de la concentració del passat dissabte

Arran d'alguns comentaris i opinions al voltant de la concentració convocada per aquesta Plataforma el passat dissabte 11 de juny a les portes de l'Ajuntament, aquesta organització fa publiques algunes consideracions.

En primer lloc, la Plataforma Xàtiva contra la crisi i les retallades, no està vinculada a cap partit polític, i per tant, asseguren que no són la base social ni del PSOE , ni del BLOC ni d'EU, ni ho pretenien ser el passat dissabte 11 davant l'Ajuntament. Els concentrats són veïns als quals els uneix la indignació per la situació política, social i cultural que viu la ciutat.

La concentració del dissabte fou i va transcórrer de manera pacífica i els seus components assegurem que “no podem tolerar que se'ns titlle d'antidemocràtics, ni de violents per cridar a les portes de l'Ajuntament. Més encara després d'haver vist amb els nostres propis ulls, com a la gent se li demanava la invitació, i militants del PP, després que els agents de la Policia Local els digueren que no podien entrar, trucaren per telèfon i entraren per la porta de l'antiga seu de la policia local”. Per a la Plataforma, allò antidemocràtic és no acceptar les critiques vessades per la ciutadania.

Els concentrats asseguren que tot aquest rebombori s'ha orquestrat per evitar parlar de la situació poc democràtica produïda aquest cap de setmana a alguns indrets del País Valencià, on alguns alcaldes, com el senyor Rus, s'inventaren la fórmula de les invitacions per tal de fer callar les, cada vegada més, veus crítiques amb la seua gestió.

La Plataforma no accepta que en democràcia la participació de la ciutadania siga únicament votar cada quatre anys. “Democràcia significa el govern del poble, i per tant, sense participació no hi ha democràcia. Exigim el nostre dret a participar; a protestar per decisions que considerem contràries a l'interès general; a plantejar alternatives; a que se'ns escolte", afigen els representants d'aquesta organització.

Per tot això, la Plataforma Xàtiva contra la crisi i les retallades continuarem protestant, plantejant alternatives i exigint participació ciutadana, siga qui siga qui mane a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans