Política

El president de la Generalitat assegura que el govern espanyol va estar a punt de caure amb la negociació col·lectiva

Artur Mas explica que el govern espanyol va estar a punt de caure ahir quan s'havia de votar la reforma dels convenis al Congrés

Justifica l'abstenció de CiU dient que si els bascos ajuden el govern a mantenir-se, CiU no pot fer res sola

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha ressaltat aquest dijous que del govern espanyol “se'n pot esperar poca cosa. Està contra les cordes i té un president que no serà candidat i està arxivat des d'un punt de vista polític”. En aquest context, ha assegurat que aquest dimecres el govern espanyol “va estar a punt de caure” en la votació de la negociació col·lectiva. Ara bé, segons ha afegit, si els bascos van decidir finalment ajudar a que tirés endavant, què hi guanyava CiU a anar enderrocar el govern espanyol si no podia, ha preguntat. “Nosaltres sols no podíem acabar la legislatura i els bascos es van abstenir”, ha indicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Així, Mas ha declarat que CiU es va abstenir a la reforma del conveni col·lectiu i que no va ser “un problema de canvi de” res i ha reiterat en varies ocasions que el que va passar ahir no era una “votació per la subhasta”. Ha indicat que l'abstenció d'aquest dimecres “no serveix per aprovar la llei de la negociació col·lectiva, sinó perquè es tramiti com a projecte de llei”. Ha dit també que volen més flexibilitat en aquesta negociació.

El president ha anunciat que a les pròximes setmanes s'aconseguiran alguns “èxits” pel que fa les negociacions bilaterals entre Catalunya i l'Estat pel que fa al traspàs dels edificis dels hospitals a la Generalitat. En aquesta línia, ha deixat clar que la sanitat es va traspassar a Catalunya fa molts anys i que ara es parla dels edificis. De fet, ha dit que des de Catalunya s'ha anat invertint en els hospitals i s'han millorant molt i els edificis segueixen sent de la tresoreria de la Seguretat Social a Madrid.

Mas ha avançat que es demana que es traspassin aquests edificis i passin a ser patrimoni de la Generalitat i no descarta que es vengui aquests edificis dels hospitals per després llogar-los. “És un moment difícil i podríem com s'ha fet amb altres edificis de la Generalitat vendre el patrimoni i després pagar un lloguer amb una opció de després tornar a comprar el patrimoni”, ha recalcat. “Aquesta seria una possibilitat”, ha reconegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona