Política

Els comptes de Benestar i Família superen les esmenes a la totalitat

L'abstenció del PP salva els pressupostos del departament de Josep Lluís Cleries

El conseller defensa que els ajustaments per la crisi i assegura permetran mantenir la qualitat en l'assistència

Els pressupostos del Departament de Benestar i Família han superat avui al Parlament les esmenes a la totalitat presentades pels grups de l'oposició amb els vots en contra de CiU i l'abstenció del Partit Popular.

El conseller Josep Lluís Cleries ha presentat aquest dimarts davant la Comissió de Benestar, Família i Immigració, els comptes del departament per aquest any: 2.223,58 milions d'euros, un 4,6% menys que l'any passat.

Cleries ha dit que es tracta d'uns “pressupostos difícils” tenint en compte el compromís de CiU per les polítiques socials. A parer seu, és un ajustament “necessari” per la situació de crisi però que “permetrà mantenir la qualitat en l'assistència, en favor de l'Estat del Benestar en el qual creiem”.

Per la seva banda, PSC, ERC, ICV-EUiA i C's han rebutjat els números presentats i han denunciat una retallada de drets a les classes més desafavorides. Per això, han rebutjat mesures com la limitació d'ajudes als fills a famílies amb ingressos inferiors a 8.000 euros.

En aquest sentit, el conseller ha lamentat la necessitat de deixar “temporalment” sense efecte la universalitat dels ajuts per infant a càrrec, garantint, però l'atenció de les famílies en situació de vulnerabilitat a través d'un nou sistema d'ajuts sotmès a nivell de renda i altres circumstàncies familiars.

Tot i l'ajustament, Cleries ha defensat que el pressupost prioritza l'atenció a les persones més vulnerables i que això es concreta “en un augment del 6,7% del pressupost de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS)”. Un increment, ha explicat, que representa el 78% del pressupost de tot el departament, “ha comportat un major esforç d'estalvi per part de les altres unitats”.

Néixer amb deute

El diputat popular Rafa López ha defensat la seva abstenció en la votació recordant que Catalunya té un deute de 37.443 milions d'euros, uns 5.000 euros per a cada català. En aquest punt ha defensat l'austeritat dient que no pot ser que els nous catalans ja neixin amb aquest deute.

A les files de l'oposició, la diputada socialista Eva Granados ha indicat a Cleries que “passarà a la història per ser el primer conseller de Benestar i Família que rebaixa els recursos en polítiques socials”.

En la mateixa línia, el diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles ha assenyalat que aquests comptes demostren que CiU no creu en l'actual Estat del Benestar.

El republicà Pere Bosch ha retret a la federació nacionalista que no compleixi els seus compromisos d'incrementar les ajudes a les famílies amb infants i desplegar la Llei de suport a les famílies. “Qualsevol semblança amb allò que prometien i fan és pura ficció”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona