Política

La FIC presidirà el Priorat, l'únic però al domini comarcal de CiU

ERC i el PSC donen la presidència durant dos anys a l'únic conseller de la federació d'independents i deixen CiU a l'oposició

CiU també pacta amb el PP al Tarragonès, tot i que hi obté l'aval socialista

El del Priorat serà l'únic Consell Comarcal de la demarcació on CiU, que havia presidit l'entitat en els darrers quatre anys, no serà al govern en el nou mandat dels ens comarcals, que es va encetar ahir en nou dels deu de la demarcació de Tarragona, en espera que demà es constitueixi el Consell del Baix Camp. Un pacte a tres bandes entre Independents-ERC-AM, el PSC i l'únic conseller de la FIC va fer president, els dos primers anys, el regidor falsetà de la FIC César López, i els dos últims la presidència recaurà en algun dels consellers del PSC, encara per determinar. L'entesa de darrera hora va dinamitar la preponderància convergent al Camp i l'Ebre, però de tota manera la federació nacionalista governarà a tot arreu, com ja era de preveure i en la majoria de casos amb el suport del PP. Fins i tot al Tarragonès, on l'acord també havia trigat a fer-se oficial. En aquest cas i el de l'Alt Camp, però, els nous governs comarcals han fet passos importants per incorporar nous socis en l'executiu. Així, el PSC al Tarragonès, i socialistes i republicans a l'Alt Camp, van avalar les investidures del candidat de CiU de torn.

Els principals canvis que ahir es van fer efectius són els del Montsià, la Ribera d'Ebre, el Baix Penedès i el Tarragonès mateix, on CiU va poder assaborir la seva incontestable victòria electoral del passat 22 de maig i va acabar de visualitzar la seva reconquesta del territori.

El cos de l'administració

La constitució dels consells arriba poc després de reobrir-se el debat sobre l'aprimament de l'administració, i apuntant directament als consells comarcals, però de l'àrea metropolitana de Barcelona. El futur president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va dir respecte a aquest àmbit: “Els consells comarcals, no sé si té gaire sentit que hi siguin”. “La resta, crec que sí que fan un servei importantíssim”, va aclarir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona