Romeva s'esforça per arrossegar el vot ecologista i assegurar-se l'escó

L'ecosocialista recull el suport del Partit Verd Europeu

El perill que Romeva pugui perdre l'escó que ha ocupat durant els darrers cinc anys al Parlament Europeu podria ser un factor mobilitzador de la militància d'ICV i EUiA. Romeva va posar ahir l'accent en la defensa del medi ambient llançant un doble missatge: la necessitat de mesures contra el canvi climàtic i de la creació de reserves de pesca per reduir la sobreexplotació. L'ecosocialista, suplent en la comissió de Pesca de l'Eurocambra, va advertir que l'excés d'activitat pesquera podria suposar la desaparició del 80% de les espècies que es consumeixen, abans del 2050. Romeva es va reunir amb la Confraria dels Pescadors de Tortosa i va alertar sobre les conseqüències de l'escalfament global sobre el delta de l'Ebre. «Cal un canvi de mentalitat perquè la defensa de l'ecologia és la millor manera de defensar un país i la seva economia», va dir. Romeva es va encarregar de recordar, amb la pintada Lo riu és vida de fons, que hi ha partits que encara defensen els transvasaments: el PP, el de l'Ebre, i CiU, el del Roine. El dia abans, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, havia acusat ICV de ser «ecologistes integristes». L'eurodiputat li va replicar que «no té visió de futur, opta pel model del passat de transvasaments i trinxament del territori, però el futur de l'economia passa per l'ecologia».

Per accentuar el perfil de lideratge d'un New Green Deal «que doni resposta a la crisi econòmica», Romeva anava acompanyat pel vicepresident del seu grup parlamentari a l'Eurocambra, el d'Els Verds, Pierre Jonckheer, que va fer una crida al vot ecologista de tota la circumscripció electoral. Igualment, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, va demanar als votants socialistes que no votin per la còpia, sinó per l'original. En aquest sentit, va criticar el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, «que ara parla d'economia verda, quan els fets el desmenteixen».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.