Política

Tomàs Ferrandis elegit president de l'Assemblea de Regidors Nacionalistes

L'alcalde de Xeresa també representarà la formació al Consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

L'augment d'alcaldies i regidories en les passades eleccions obri una nova etapa per al BLOC. A banda del grup autonòmic de 6 diputats encapçalat per Enric Morera, també els regidors ara disposen de representació a les Diputacions per facilitar-los la seua tasca.

Un exemple més del creixement es va produir el passat setembre quan es van constituir els òrgans de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. La formació Compromís-Bloc que durant les darreres legislatures només havia comptat amb un representant, en aquesta legislatura, passava a tenir-ne dos. Així, el portaveu de la formació nacionalista serà Rafael Climent, actual alcalde de Muro d'Alcoi, mentre que l'alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis representarà el partit dins del Consell de la Federació.

Per altra banda, dissabte passat dia 8 d'octubre va tenir lloc l'Assemblea de Regidors Nacionalistes del País Valencià que agrupa tots els alcaldes i regidors/es del BLOC. Va ser la primera assemblea de la legislatura i es va procedir a la renovació de càrrecs.

Ferrandis va exposar el nou escenari de la política municipal on, després de les eleccions de maig de 2011, el BLOC havia deixat de ser un partit de regidors sempre vinculats a possibles pactes per a convertir-se en un partit més amb alcaldies, majories simples i va destacar els resultats extraordinaris en ciutats com Alcoi, Vila-real, Carcaixent o Tavernes de la Valldigna. I va encoratjar els alcaldes i regidors assistents a recollir els problemes dels valencians que són de competència de l'Estat per a que el futur grup del Congrés encapçalat per Joan Baldoví puga tractar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.