Política

Els pressupostos de Ròtova no generaran suficient ocupació

Compromís lamenta el fons dels pressupostos i les formes del govern per a aprovar-los i vota en contra de la proposta del govern

Compromís per Ròtova ha votat en contra dels pressupostos de 2012, a la sessió extraordinària del plenari, en considerar que l'informe econòmic financer a què obliga la liquidació de 2010, entrebanca la possibilitat de demanar crèdits i això el condiciona. Uns pressupostos que van ser aprovats únicament amb el vot favorable de l'equip de govern del PP.

La formació econacionalista ha destacat les contradiccions en matèria d'ocupació del consistori. L'equip de govern havia anunciat, mitjançant una moció i amb una nota pública, a principis d'octubre una partida del 2% del pressupost total d'enguany, adreçada a crear llocs de treball per a persones desocupades del municipi i finalment aquesta partida no ha arribat ni a l'1%. A més, Ròtova es queda sense l'Agent de Desenvolupament Local, el tècnic que hauria de fer-se càrrec de la promoció econòmica, la dinamització amb les empreses, l'orientació laboral i l'assessorament a nivell local en creació d'ocupació.

En aquest sentit, i en relació a l'ADL, va proposar que, si el PP diu que no pot assumir el 40% del seu cost, que s'adeherisca al servei d'ADL de la Mancomunitat, amb el pagament d'una quota mínima (que ascendeix al voltant dels 2.000 euros).

Els pressupostos aprovats amb els únics vots favorables del PP esdevenen unes xifres marcades pel deute. En este sentit, només cal començar per mirar el retall el Capítol I, en 64.195, respecte del pressupost de 2011.

Però si per alguna cosa estan marcats aquests pressupostos, és pel deute que arrossega el consistori. Recordem que arran de la liquidació de 2010, l'Ajuntament estava obligat a elaborar un pla econòmic financer, i estava incapacitat per a demanar més crèdits a llarg termini. A més, hem d'aportar 60.000 euros (solament en interessos) per al crèdit de més d'un milió i mig d'euros que té contret. Això sense comptar amb les infraestructures que té pendents de realitzar el consistori (l'escoleta, el palau, el cine, la nau polivalent...).

Malgrat la voluntat de diàleg per part de l'oposició, s'ha de dir que durant el procés d'elaboració dels pressupostos, no hi ha hagut una participació prèvia, ni pràcticament temps per a l'estudi per part de la bancada de l'oposició. Però el que és més nafrant és que en fer propostes, no s'ha acceptat cap suggeriment ni en comissió ni al plenari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.