Política

Compromís per Ròtova denuncia que el PP no els informa del temes locals

La coalició assegura que l'equip de govern ha tardat sis mesos a proporcionar l'acta de plenari en que s'acceptà

Compromís ha rebut l'acta plenària de desembre de 2010 en què PP i PSOE acordaren condicionar l'acceptació de la proposta del Pla Zonal, Área de Gestió 2, a que s'arribara a un acord previ respecte d'un seguit de punts. Ho ha fet sis mesos després de demanar-ho per primera vegada, i després de fer-ho per tres vegades. En eixa acta hi havia les condicions que aprovà el plenari per acceptar l'arribada de la planta de transferència. Jordi Puig ha destacat que el conveni continua sense signar-se; i l'acord de ple és paper mullat, un “mer acord de voluntats, segons el govern”.

L'alcalde condiciona l'accés a la informació de les negociacions al posicionament que la coalició econacionalista té al respecte. Per als denunciants es tracta de tota una mostra de la seua particular concepció de la participació.

Entre els acords previs a la instal·lació consta que les empreses adjudicatàries incorporaren 5 persones residents al municipi en situació d'atur; literalment, però l'alcalde va negar tenir constància de cap contractació.

La instal·lació de la planta de transferència comportava també una sèrie d'obres a realtzar en el poble que no han tingut la seua execució ni abans de l'acord, ni després d'ell. Entre d'altres hi ha previstes la contrucció d'una redona d'accés al municipi davant de Sant Jeroni i la urbanització de la rotonda d'accés ja existent.

Segons l'acord, s'estableix que Ròtova rebria 3 euros/ tonellada de residus, però al remat, tan sols es rebran 1,25 euros. Hi havia prevista una brigada de manteniment de com a mínim 4 persones per al manteniment i neteja de les vies. La signatura d'un conveni amb Diputació per valor d'1.300.000 euros destinat a la finalització del camp de futbol, també està previst a l'acord previ.

Una vegada oberta i en funcionament la planta, s'argumenta que els treballadors seran preferentment de Ròtova.

Puig ha destacat que el conveni continua sense signar-se; i l'acord de ple és paper mullat, un “mer acord de voluntats”, segons el govern. I, ja mig construïda la planta de transferència, encara no se sap res de tot açò perquè els regidors de Compromís afigen que la informació “brilla per la seua absència”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona