ERC creu que no hi haurà pacte

Però deu mesos de retard i un cúmul de promeses han escarmentat els partits polítics i, a hores d'ara, tret del PSC, cap d'ells dóna credibilitat a les paraules de José Luis Rodríguez Zapatero quan diu que, ara sí, hi haurà finançament. Ni tan sols els socis dels socialistes. El president d'ERC, Joan Puigcercós, es va agafar a la «història recent», que el porta a pensar que «no hi haurà acord». En una entrevista a RAC1, Puigcercós va demanar «un gir copernicà» dels postulats estatals per segellar una entesa i, en cas que no hi sigui, va admetre que el govern català haurà de plantejar-se una retallada pressupostària.

Cansats de la mateixa cançó

Els republicans, i també ICV-EUiA, estan cansats de la «cançó» del president del govern espanyol i l'únic que demanen és que passi de les paraules als fets. La portaveu parlamentària dels ecosocialistes, Dolors Camats, reclamava que deixi de fer anuncis «per respecte a la ciutadania catalana». Camats també demanava a l'Estat si es pot permetre el luxe de deixar Catalunya fora d'una reforma impulsada des d'aquí.

L'oposició tampoc es creu la nova promesa del president espanyol. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, el va acusar de «rifar-se» dels catalans. La federació nacionalista és totalment escèptica amb el ball de xifres i calendaris que dóna l'Estat i que Pujol veu com «el joc dels disbarats». «El Partit dels Socialistes literalment està jugant amb els catalans», deia, acusant també el PSC.

El PP també insta que es tanqui, com més aviat millor, el nou finançament. La posició dels populars a Catalunya es distancia de la de l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, que, en una visita a Barcelona la setmana passada, va mostrar les seves reserves sobre la reforma del finançament i es va mostrar convençut que Catalunya serà un dels territoris més perjudicats per la política d'endeutament de l'Estat. La portaveu del PP a Catalunya, Dolors Montserrat, va defensar el criteri de la seva formació malgrat que «n'hi pot haver d'altres».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La policia desallotja manifestants propalestins de Science Po

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
unió europea

La ministra d’Exteriors alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona