Relleu a l'alcaldia de Beuda

La regidora de CiU Anna Vayreda substitueix el republicà Josep Riu

En compliment del pacte establert a principis de mandat, el republicà Josep Riu, que els últims dos anys ha estat l'alcalde de Beuda, deixarà avui el càrrec a mans de la convergent Anna Vayreda, en un ple extraordinari que tindrà lloc al migdia. Ells dos, més el regidor convergent Paulí Puigcercós, continuaran formant l'equip de govern d'aquest municipi de 130 habitants.

Josep Riu: «Hem fet una gestió ambiciosa»

R. ESTÉBAN

La feina d'alcalde ha estat tal com se la imaginava?

–«En realitat, quan em vaig presentar no pensava que podria ser alcalde. La meva idea era treballar pel poble, tal com ho havia fet des de fa sis anys. Jo tenia molt clar que s'havia de treballar en equip perquè un alcalde sense equip no serà mai un alcalde.»

–Aquests dos anys s'han fet curts?

–«No m'ho miro amb aquesta perspectiva. Com a alcalde, potser sí, però queden dos anys més per continuar treballant amb el mateix equip de govern, ara liderat per l'Anna Vayreda. El poble no és de l'alcalde i quan hi ha un alcalde que es pensa que és així –i n'hi ha– es cau en un error greu. L'alcalde és el que representa el municipi, però és un membre més de l'equip.»

–En anteriors mandats, a Beuda hi havia hagut diverses polèmiques. Des de fora sembla que finalment l'ambient s'ha calmat. És realment així?

–«Sí, i he de donar les gràcies a la gent que ens ha donat suport, així com a aquells que han aportat crítiques constructives per millorar el nostre municipi. També, a aquells que em critiquen de forma destructiva. Si sabessin el que penso d'ells, encara em criticarien més fort...»

–Han pogut complir tot el que s'havien proposat per aquests dos anys?

–«Les tres persones de l'equip de govern hem tingut una gran dedicació a l'Ajuntament i estem aconseguint el que mai s'havia aconseguit en un poble tan petit com Beuda. Hem estat ambiciosos en la gestió del municipi i estem executant projectes de gran envergadura, que mai s'havien plantejat aquí, com ara el subministrament d'aigua a les masies a través de 40 quilòmetres de xarxa; o la recuperació del monestir de Palera; o la construcció de la pista poliesportiva...»

Anna Vayreda:«Som i continuarem sent un equip»

R. E

Com ha anat la convivència al govern municipal entre CiU i ERC?

–«Per la meva experiència, molt bé. Suposo que ens podrien posar d'exemple de com es pot lluitar plegats per beneficiar el poble. Quan ens vam presentar ja ho vam fer pensant que podríem governar plegats. En Josep Riu ha volgut que des del primer dia ens impliquéssim en el govern tant en Paulí Puigcercós com jo i, per tant, no es pot parlar de dos anys de mandat d'en Josep i dos anys de mandat de l'Anna. Des del principi ens hi vam implicar tots tres i seguirem així pel que resta de mandat.»

–En aquests dos anys en què vostè serà alcaldessa, què queda per fer?

–«En aquesta primera part del mandat hem continuat projectes iniciats a l'anterior i alhora hem començat coses de gran transcendència que mirarem d'acabar. Em refereixo a la pista poliesportiva, la reforma de l'ajuntament (que aviat podrem inaugurar), la recuperació del monestir de Palera o la xarxa d'aigua.»

–Té la sensació que és més difícil aconseguir recursos per a un poble molt petit, com aquest, que per als que són més grans?

–«Requereix molt de temps i molta voluntat. També cal paciència, molta capacitat per escoltar i per trobar solucions cada cop que es presenta una dificultat. L'avantatge de formar part d'un equip en el qual t'hi trobes bé és que tot resulta més fàcil perquè notes que et donen suport.»

–Els dos regidors de l'oposició (d'UpP-PM) els han posat les coses gaire difícils?

–«En moments puntuals i prou. En determinades circumstàncies han exercit un paper bàsicament polític.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

El TSJC assumeix el cas de Vergés per la vacunació dels policies

barcelona
GUERRA A GAZA

L’esquerda interna s’eixampla dins del gabinet de guerra israelià

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona