Política

Copiar i eixir-ne indemnes

DES DE BORRÓ

El grup municipal Compromís per Ròtova va presentar al passat plenari una moció per demanar a la Conselleria d'Educació la retirada de l'Orde que té previst un augment de les ràtios en un 20% (com a la llei dels anys 70), amb la consegüent minva en la qualitat educativa; un augment de nombre d'hores lectives del professorat de secundària, que pot dur a l'acomiadament immediat de fins a 8.000 professors i professores interines. Al desplaçament de milers de persones funcionàries de carrera i a una reducció de les modalitats de batxillerat, reducció de grups de FP i no substitució del professorat malalt fins els 10 dies de baixa. Compromís va proposar, a més, programar la convocatòria per a la creació de les places de professorat necessàries per a complir les ràtios anteriors a la publicació de l'Orde.

Tal com també va fer la Generalitat a la campanya denominada “responem”, amb la qual es van passejar per la nostra geografia prenent-nos el pèl de manera bastant calculada, el govern del PP local va rebutjar la moció al·legant un seguit d'arguments que feren aparèixer la perplexitat a les nostres cares. Segons l'argumentari que ha repartit Conselleria, que degué ser el que empraren, no hi ha previst cap comiat (simplement deixaran de contractar professorat a principi de curs), solament s'han eliminat alguns complements (no s'ha rebaixat el sou, diuen), el professorat manté privilegis respecte de la resta de treballadors i treballadores. A més, el regidor d'Educació va acabar definint la mesura com a “bona” i va advertir que era momentània.

Ja ens perdonareu però, des de Compromís, no podem entendre que rebutgen la moció amb estes fal·làcies. Sabem que tenen la majoria. Sabem que poden dir que este no és el fòrum. Sabem que ens poden parlar de la tasca de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament. Sí, sabem que poden mirar cap a un altre costat, que poden justificar-se o que poden posar excuses. De fet, el PP l'únic que va fer és això: tirar d'argumentari, el mateix que ha emprat Conselleria tot este temps, denigrant el professorat i advertint que aquest presenta més d'un 20% d'absentisme.

Així i tot, més enllà de la discussió dels diferents punts, jo em pregunte com s'ho faran per explicar als pares i mares el que han defensat allà dins, al ple, si és que arriben a enterar-se'n. A banda de les conseqüències previstes a nivell valencià a la moció, podrem explicar als veïns i veïnes que hem votat a favor de massificar les aules dels xiquets i xiquetes de Ròtova (que, recordem, no viuen dins d'una bombolla on no els pot afectar res) que baixen a Vilallonga i Gandia? Podem explicar que estem a favor d'apilonar els i les estudiants? Si els regidors i regidores de Ròtova no posen el crit en el cel pels xicons i xicones del poble, qui ho farà?

Ho pense i em pose negre, què voleu? Però, ben mirat, el capítol no deixa de reflectir l'organització espartana que ha muntat Conselleria de cara a poder dur a terme les retallades: tot el personal, a córrer el país en unes xarrades on no s'explica res i on es pren a la gent “per curteta” i ara els grups locals, poble a poble, reproduint i copiant l'ideari que envien des de València. I allò més greu no és que el copien —que a un examen a l'escola els suposaria un suspens— allò més greu és que voten en contra dels interessos del veïnat, dels xicons i xicones, i que encara n'isquen indemnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.