Política

ISIDRE SIERRA

ALCALDE DE SANT CLIMENT DE LLOBREGAT, ADHERIT A L'AMI

“La hisenda pròpia és el primer pas”

Creu que no només és important una gestió pròpia dels recursos sinó també demostrar que se sap fer bé

Diu sí, però indica com a pas previ avançar en l'àrea metropolitana i Barcelona

En les darreres eleccions municipals, CiU va ser la formació més votada a Sant Climent de Llobregat, amb cinc regidors, i va col·locar Isidre Sierra com a alcalde. Governa en coalició amb el PSC i la Unió Local Independent (ULI), que tenen, respectivament, un regidor. És economista i bomber voluntari.

Alcalde de conviccions fermes, Isidre Sierra té molt clar que és independentista, però també que el seu cognom és Sierra i no Serra i que el diàleg –“explicar-se”, com diu repetidament– és clau per arribar a la gent. Afirma que es va fer polític per estar al costat dels ciutadans i defensa el paper dels municipis.

Per què Sant Climent s'ha adherit a l'Associació de Municipis per la Independència?
La proposta va sortir de l'equip de govern i va ser aprovada per unanimitat per tots els grups polítics del consistori. S'ha fet per convicció. S'ha de fer un pas més.
En quin sentit?
T'explicaré una anècdota. Mirant la televisió, el meu fill d'onze anys em va preguntar: “Si tu estiguessis davant de Rajoy, què li diries?” Des de la meva formació com a economista, li vaig respondre que li diria que deixés de fer tantes retallades i que fes una política econòmica més expansiva. Ell va respondre: “Pare, no t'equivoquis, que ens deixin de robar i ens deixin ser catalans.” No parlo de política a casa, però, en tot cas, crec que mostra que hem de començar a moure la nostra catalanitat per desenvolupar-nos com a estat propi.
Quin ha de ser el primer pas?
La hisenda pròpia és el primer pas. Això sí, els polítics catalans, després, han de demostrar que podem gestionar bé. Si tens la caixa ets el responsable dels teus recursos.
Creu que la presència de l'AMI al Baix Llobregat és suficient?
En la reunió de l'associació que es va celebrar a Girona, ja vaig dir que cal anar al Baix Llobregat a explicar què té de bo ser un estat propi. L'àrea metropolitana i Barcelona són clau. S'ha d'anar a ciutats com ara Cornellà, Terrassa i l'Hospitalet per explicar, no convèncer. Hem de dir que no es trenca amb ningú ni es fa fora ningú. Som un país acollidor i emprenedor. Nosaltres seguiríem tenint relacions comercials amb Espanya. La clau és explicar en què milloraria la situació en l'àmbit econòmic i identitari.
Què pensa del referèndum que vol convocar l'AMI?
Sí que s'ha de fer, però amb el suport suficient. Com ja he dit, això inclou l'àrea metropolitana.
Creu que creix el sentiment independentista?
Ara fa un mes un regidor em deia: “Isidre, tu ets independentista per convicció?”, i li vaig dir que sí, que jo m'ho crec. Ell em va respondre: “Jo sóc independentista no per convicció sinó per reacció. Ja n'hi ha prou.” La gent està cansada. S'ha d'anar cap endavant.
Quin paper tenen els municipis en aquest moment?
Els municipis som la primera administració que troben els ciutadans i són els que estem pitjor finançats. Nosaltres som els que més pedagogia fem en cada ple explicant els pressupostos que tenim i com els administren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)