ERC i ICV avisen el govern català que l'Estat podria deixar perdre 115 milions per netejar el pantà de Flix

Els dirigents territorials d'ERC i ICV van escenificar ahir a Tortosa la seua «preocupació» pel retard en qüestions com l'aprovació d'un règim hídric per a l'Ebre o la descontaminació del pantà de Flix, la vespra de la primera visita al Delta de la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí. La socialista Elena Espinosa té previst visitar i inaugurar aquest matí les obres del passeig fluvial de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. Així, els republicans Lluís Salvadó, Marta Cid, Pere Muñoz i Gervasi Aspa van reunir-se amb els ecosocialistes Jaume Forcadell, Víctor Gimeno i Daniel Pi, en el marc d'una trobada de treball a la qual el PSC no havia estat convidat. Cid va dir que ERC i ICV comparteixen grups parlamentaris tant a Madrid com a la Unió Europea, i també certs punts de vista sobre el retard en la definició d'un cabal mediambiental per a l'Ebre o en la neteja del pantà de Flix. «Si s'ha aturat, és per falta de voluntat política», va remarcar Cid, que va recordar que les obres de descontaminació van ser adjudicades el març del 2008.

En la mateixa línia, la diputada d'ERC va advertir que uns 115 milions d'euros, aproximadament uns dos terços dels 160 milions que costarà la neteja de l'embassament de Flix, es podrien perdre si l'Estat no executa aviat les obres. Cid va alertar que els 115 milions d'euros provenen dels fons de cohesió europeus que l'Estat va demanar per finançar les obres alternatives al transvasament de l'Ebre i que, si no s'inverteixen a Flix, el govern del PSOE podria destinar-los a altres obres, fins i tot de fora de Catalunya. «Estem en un moment en què la Generalitat no hauria d'acceptar cap actuació que no inclogui l'execució immediata dels treballs», va afegir-hi Pi. El diputat d'ICV va advertir que els canvis al ministeri no haurien de servir d'excusa per justificar retards. A més, va dir que encara no saben els motius de la visita que faran a Flix, el 17 de juliol, el secretari d'estat de Medi Rural i Aigua i el conseller de Medi Ambient, perquè l'Estat no ha convocat cap reunió de la comissió de seguiment de la descontaminació. En aquesta línia, l'exalcalde de Flix i senador republicà, Pere Muñoz, va concloure que qualsevol modificació del projecte d'extracció i tractament dels residus hauria d'estar validada, «com a mínim», per la comissió tècnica.

la frase
PERE MUÑOZ
exalcalde de flix i senador
«Qualsevol modificació del projecte d'extracció de residus hauria d'estar validada, com a mínim, per la comissió tècnica, ja que són els que van avalar la neteja»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries