Política

El PSOE presentarà una moció perquè la Generalitat comence des de zero amb els residus

Els socialistes plasmaran en aquest document l'acord al qual ha arribat el partit a les comarques afectades: la Safor, la Vall d'Albaida, la Costera i la Canal

El secretari general del PSPV-PSOE a Gandia i portaveu del Grup Socialista en l'Ajuntament, José Manuel Orengo, ha anunciat que el seu grup convertirà en moció al proper plenari, l'acord que es va signar ahir a Ontinyent per part de representants de les quatre comarques afectades pel consorci: la Safor, la Vall d'Albaida, la Costera i la Canal de Navarrès i que també portaran a efecte als ajuntaments implicats.

Un acord que, en resum, demana a la Generalitat una revisió integral de la legislació que va donar com a conseqüència la creació d'un consorci que els socialistes no dubten en qualificar com “un desgavell que es visualitza amb la guerra interna que protagonitzen diversos membres del PP”, en paraules del secretari general de la Vall d'Albaida i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez.

El document signat pels representants de les quatre comarques demana un replantejament que suposaria començar de zero el consorci, amb la intenció de crear una nova normativa que respecte a les quatre comarques, permetent que cadascuna puga desenvolupar el seu propi pla de residus amb la supervisió de la Generalitat Valenciana.

Un punt al qual s'ha arribat perquè els socialistes consideren que la incapacitat i la inoperància del consorci, que no executa les infraestructures compromeses i no fa complir a tots la llei, obliga a reiniciar un organisme que creuen que a hores d'ara no val per a res.

Ara, els socialistes reclamen un nou Pla Zonal que garantitze que cap ciutadà de cap comarca pague el doble pel seu fem.

Per això, els socialistes inclouran en la seua moció el punt que també figura en l'acord que es va signar ahir a Ontinyent i que demana que el consorci dels residus retorne els diners que s'han cobrat a la resta de municipis de la Safor i també de la Canal i la Costera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.