Política

L'Ajuntament d'Elx abandona la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull

La junta de govern local, amb majoria del PP, assegura que la iniciativa no tenia cap impacte en la vida cultural de la ciutat

El regidor de Cultura apunta que la Xarxa “té vinculacions polítiques”

El Tempir lamenta la decisió i la considera un atac més a la llengua i la cultura

L'Ajuntament d'Elx ha aprovat aquest divendres desvincular-se de la Xarxa Ciutats Valencianes Ramon Llull, adherida a la Fundació Ramon Llull per a la promoció de la cultura i llengua catalanes arreu del món, de què formen part una trentena de municipis d'arreu del País Valencià. Segons han confirmat fonts municipals, la decisió s'ha pres aquest divendres a la junta de govern local, amb majoria del PP. El regidor de Cultura i portaveu municipal, Pablo Ruz, ha explicat que el consistori ha considerat que formar part de la Xarxa no tenia impacte en la vida cultural de la ciutat i que la situació econòmica aconsellava no continuar-hi. Elx formava part de la Xarxa des de 2008.

El regidor de Cultura, Pablo Ruz, ha afegit durant la roda de premsa d'aquest divendres que la Fundació no ha tingut celebració ni cap tipus de reunió general que explicara el seu funcionament. Ruz ha continuat assenyalat que la Xarxa té una sèrie de “vinculacions polítiques” i que el consistori ha optat per abandonar-la.

Creada l'any 2008, municipis com Alcoi, Morella, Sueca, Ontinyent, Burjassot, l'Alcúdia, Muro d'Alcoi, Xixona, Vinaròs, Xàbia, Benissa, Bellreguard, Onda, Pedreguer o Gandia, entre altres, formen part de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull. Aquests municipis s'integren en la Fundació Ramon Llull junt amb els governs d'Andorra, Catalunya i les Illes Balears, així com el Consell General dels Pirineus Orientals i l'Ajuntament de l'Alguer. La xarxa integra els municipis valencians que volen formar part de la fundació ja que la Generalitat valenciana no hi és present. Els estatuts de la fundació preveuen, però, que la xarxa estiga representada sempre que no hi haja un organisme polític superior. Si la Generalitat valenciana hi estiguera representada en un futur, la Xarxa de Ciutats Valencianes deixaria de ser-ne patró.

Croada

L'entitat cívica El Tempir ha lamentat la decisió de l'equip de govern. El seu vicepresident, Robert Escolano, ha declarat que “està en la línia de l'atac a la llengua i cultura per la qual s'ha significat l'alcaldessa, Mercedes Alonso, des que va arribar a l'alcaldia”. Igual de contundent ha sigut el president del Tempir. “És una autèntica croada contra el valencià. En els anys que porten de govern estan eliminant, de manera planificada i organitzada, tot el que s'ha aconseguit en 20 anys de normalització del valencià”, ha expressat Josep Enric Escribano.

Tots dos han assenyalat que l'objectiu d'Alonso i el seu equip és excloure i arraconar la llengua de les institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Dues regidores de Junts seguiran al govern de Matadepera

Matadepera
política

Puigdemont intentarà “fins al final” ser investit

barcelona
política

El TEDH desestima el cas de Mas pel 9-N per manca de resposta de l’expresident

barcelona
eslovàquia

El primer ministre eslovac està estable, però el seu estat continua sent greu

barcelona
política

Junqueras deixa la presidència d’ERC però desitja tornar a liderar el partit

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau
polítiques

Junqueras deixarà la direcció d’ERC després del 9-J

barcelona