Política

La moció de censura de Castalla qualificada com a de “xiringuito” del PP

Esquerra Unida del País Valencià assegura que es tracta d'una mesura de protecció de qüestions espúries

Des del moment que es va constituir l'Ajuntament de Castalla, hom va advertir què, malgrat que forces progressistes anaven a gestionar aquest, havia estat la dreta en el seu conjunt la guanyadora de les eleccions.

A més, després de la ruptura del tripartit es va exposar una mort anunciada. Si se suma que, a aquest govern en minoria li apareix en les seues files un trànsfuga, la situació de governabilitat era — des dels inicis— molt feble. Així, la moció de censura que ha presentat el PP amb UCID era el que tots esperaven que anava a passar. Ara bé, aquestes raons són també les que ha donat la dreta castelluda per presentar aquesta moció de censura però, en opinió d'Esquerra Unida del País Valencià a aquesta localitat de l'Alcoià, hi han més.

En primer lloc, han aguantat els grups de l'oposició dos anys per a presentar aquesta moció, perquè es coneixia que la condició era la renúncia de José Luis Prats però, a l'equador de la legislatura, quan l'equip de govern tenia projectes ja fets i molts en marxa, sembla una irresponsabilitat política paralitzar la tasca que estaven fent.

Açò fa posar en dubte Esquerra Unida que la intenció de la dreta siga governar per a tothom i asseguren que “el PP i UCID han tractat a Castalla (com ho han fet sempre) com el seu “cortijo”, on els interessos de la població no eren importants, tan sols, que ells governaren. És vergonyós que en lloc de mirar per traure als castelluts de la crisi, fan estratègies molt qüestionables per mantenir el seu “xiringuito”.

Altra cosa que resulta sorprenent és que “casualment” aquesta moció ha estat presentada quan el Govern del PSOE-BLOC anava a obrir una auditoria externa sobre llargues i obscures èpoques de govern del PP i és per això que la bancada progressista es pregunta si és que hi ha que tapar alguna cosa.

Però a més d'això, als del PP de Castalla sembla interessar-lis poc la democràcia quan la seua població tindrà per alcalde un veí que no es va presentar a l'alcaldia, és a dir, un canvi legal però poc legítim que no fa més que alimentar la consciència social d'estafa política.

Els progressistes recorden que va ser José Antonio Candela qui no els permetia anys anteriors realitzar actes a la Casa de Cultura privant-los d'un dret fonamental com el d'expressar-se lliurement, impedint així que la ciutadania castelluda tinguera l'oportunitat d'escoltar les veus que no eren afins al règim caciquil. Un règim a més, que ha acabat per esclatar en una terrible crisi econòmica, accentuada pels factors locals previs a l'esclat global, amb les seues propostes a nivell de partit que no faran més que agreujar aquesta pèssima situació.

Amb aquesta moció de censura la dreta castelluda s'ha unit, però no per interès de la població, sinó per apanyar (en el sentit vulgar de la paraula) divisions internes, baralles personals, interessos privats o polítics al cap i a la fi. Mentre el ja ex-govern es lamenta pels racons de Castalla com de dolenta és la dreta en lloc de fer algun tipus d'autocrítica.

Aquesta és la situació de Castalla per als polítics d'esquerra Unida del País Valencià, una localitat que torna al “cortijo” del PP, i sols esperen que “alguna lluïdesa de cultura i transparència haguda durant aquestos dos anys, no quede esborrada per tornar al de sempre, a l'obscuritat de la caverna popular”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona