Política

Tres preguntes sobre educació al PP de Ròtova

DES DE BORRÓ

Senyores i senyors del PP de Ròtova:

Aquesta setmana hem fet, com a molts col·legis i municipis valencians i de l'estat, una consulta entre els professorat, l'alumnat major de 14 anys i els mares i pares, en la qual es preguntava l'opinió sobre les retallades, la política educativa del Consell i la necessitat d'un canvi a millor. Per a mi ha estat una grata experiència que al meu poble, la gent, a peu de carrer, haja pogut expressar l'opinió, encara que haja sigut de manera tan simbòlica i testimonial; i, d'esta manera, s'haja pogut informar o conèixer la reforma de la nova llei educativa del PP.

Ara vénen a dir que “la oposición de nuestro municipio se dedica a politizar la enseñanza pública como si ellos fueran los verdaderos defensores”.

L'acusació em suscita moltes reflexions, però ho direm clar i ras, i de manera breu.

Participe a la consulta i a la recollida de firmes, primer que res, com a ciutadà i veí de Ròtova; participe com a docent, esperant una destinació, gràcies especialment a les retallades que segons vostés el PP no ha realitzat. Retallades, quines retallades? Si donen més beques que mai! Si això no afecta els alumnes! Si la regidoria d'Educació ha fet moltíssim pels alumnes! Són afirmacions que ens deixen bocabadats, i que escoltem als plens i a peu de carrer. I no sé si creuen que, a estes hores, això ho pot creure algú.

Però puc entendre que vostés, quan em veuen, solament veuen el representant del meu partit, cosa que tampoc m'importa massa; de fet, n'estic bastant orgullós com de clar els hem dit, des de Compromís, que ens oposem a una llei educativa que ens torna més de 30 anys enrere. D'altra banda, és trist que la gent que es dedica a la política utilitze tan sovint esta paraula -política- de manera tan pejorativa. Vostés ja sabran perquè ho fan. Després volem que la gent confie en ella. I, clar, ja els va bé a vostés això de rebolicar, perquè creuen que sempre hi podran pescar. I estan còmodes en este ambient.

En segon lloc, no ens creiem els vertaders defensors de l'educació pública; en som defensors i no ens amaguem -i no aconseguiran mai que això passe-, i afortunadament n'hi ha moltes persones i entitats que també, cada vegada més, n'exerceixen, de defensores.

Qui ha decidit quina llei educativa volen aplicar? El seu partit polític. Fins ací bé, no? La diferència és que ho han fet sense apropar-se a un col·legi ni a cap plaça, és a dir, sense preguntar al professorat i al cos de mestres; sense escoltar als pares, mares i l'alumnat, sense consultar ningú; ho han fet sols, sense el suport de cap altre partit i sense consensuar res. És el que ha fet el seu partit dijous mateix en aprovar la LOMQE; i és el que està fent en aplicar retallades a l'escola pública.

Tot i que simbòlica, ho comentava amb un amic, la consulta ha sigut un xicotet èxit; no n'estem acostumats a Ròtova —se n'havia fet alguna altra?—. Jo sé que a vostés no els ha agradat. Ho intuïa abans i ho confirme ara. De fet, mai no els senta massa bé quan la gent diu la seua, ja siga sobre educació, urbanisme, queixes veïnals, etc.

Jo, per acabar, els faria les tres preguntes que la Plataforma per l'ensenyament públic ha repartit en les butlletes per votar: rebutja les retallades en educació? Rebutja les polítiques educatives del govern central? Considera vosté necessari un canvi en la política educativa per a una educació de qualitat en la que es mantinguen les beques de llibres, s'augmenten les de menjador i transport, s'incremente la plantilla de professorat, es destinen més recursos a l'atenció educativa i als programes de compensació, es reduïsca la ràtio de les aules, es pague el deute i s'actualitze la finançament a les universitats públiques i es garantisca el dret d'accés al Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià?

Vostés què contestarien? El PP ha respost a totes elles que NO. Vostés poden reflexionar-ne i respondre-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.