Política

Es proposa a Carcaixent que l'Ajuntament reclame el deute històric

Compromís per Carcaixent ha presentat una moció davant el Ple de l'Ajuntament, en la qual proposa l'adhesió a la proposició de llei de recuperació del deute històric i insta les Corts i el Consell a què reclamen l'anomenat deute històric que l'Estat manté amb el País Valencià.

Aquesta iniciativa proposa que el mecanisme de compensació del deute a les arques públiques valencianes es negocie amb el Ministeri d'Hisenda, i es concrete abans de l'entrada en vigor del nou sistema de finançament autonòmic.

L'informe de la comissió d'experts de les Corts va quantificar en 13.449 milions d'euros l'infrafinançament patit pels valencians durant el període 2002-2012, una xifra que ha estat avalada també per l'Alt Consell Consultiu i per aquesta raó des d'aquesta formació po´litica ecovalencianista se subratlla que “és urgent una actuació immediata que reconduïsca la situació cap a la solució dels greus problemes financers de la Generalitat”.

Per a la formació política proponent, la supervivència de l'autogovern dels valencians “passa per la recuperació del deute històric i un nou sistema de finançament autonòmic”.

A més, la moció recorda que la Generalitat té un elevat deute públic, i que el principal creditor és el Govern de l'Estat, mitjançant el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i el Pla de pagament a proveïdors.

Des de Compromís per Carcaixent entenen que aquest tema és prioritari, no només perquè afecta a la solvència financera de la Generalitat, sinó també a la del poble de Carcaixent, al benestar i capacitat d'autogovern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]