Política

Compromís deixa l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alboraia

Un dels motius és la tèbia posició dels socialistes per aclarir els indicis judicials contra l'ex alcalde del Partit Popular

Els tres regidors del grup municipal de Compromís per Alboraia, Àngels Belloch, Francesc Pastor i Màbel Redondo, han comunicat hui dilluns a l'equip de govern d'Alboraia la seua renúncia a continuar formant part del mateix. Els tres regidors han anunciat que van a continuar treballant com fins ara per a millorar Alboraia, però des de l'oposició.

Compromís venia plantejant-se aquesta situació des de feia temps, i l'assemblea local ha decidit avalar l'eixida del govern municipal, donada la posició mes bé tèbia dels socialistes per aclarir els indicis judicials contra l'ex alcalde del Partit Popular, Manuel Álvaro. Compromís per Alboraia ha manifestat per activa i per passiva que una línia roja irrenunciable del govern PSOE - Compromís era aclarir aquestes presumptes irregularitats de l'anterior mandatari. De fet, la coalició valencianista durà al jutjat a Manuel Álvaro pel seu compte.

Un altre tema important és la manca de voluntat, per part del PSOE, per a demanar a la Generalitat la condonació del deute per les obres de soterrament del Metro. Cal recordar que Compromís va dur a terme una campanya a Alboraia, amb quasi 1.000 firmes replegades, en la qual demanava a la Generalitat la condonació del deute, i esta proposta, a més, va ser presentada a les Corts Valencianes.

També, a les empreses municipals, la divergència en la gestió diària ha conduit al representant del PSOE a votar en companyia del Partit Popular, en contra de l'opinió del representant de Compromís, el que ha comportat la dimissió d'aquest últim del càrrec de conseller delegat.

Altres motius que han provocat l'eixida del govern de Compromís són “la tendència del PSOE a continuar el plantejaments urbanístics dels anteriors gestors públics de l'Ajuntament d'Alboraia” i “la incomprensible resistència del PSOE a acordar el pressupost municipal amb la totalitat de les forces polítiques”, segons l'escrit de renúncia presentat pels tres regidors de Compromís en l'Ajuntament d'Alboraia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona