Política

L'Ajuntament d'Algemesí incompleix una ordenança aprovada fa any i mig

Ha esstat qualficada des del primer moment com a d'absurda i ineficaç pels grups de l'oposició

En el plenari de setembre de 2012 l'equip de govern aprovava inicialment una nova ordenança que indicava que els usuaris de les prestacions socials estan “obligats a realitzar tasques comunitàries com a col·laboradors socials”. Es tractava que tota persona que rebés ajudes socials devia prestar una hora de “servei a la comunicat” per cada 10€ d'ajuda.

En aquell moment l'equip de govern proclamà als quatre vents aquesta mesura estrella en el camp de serveis socials, i fins i tot anunciaren el dia 2 de gener de 2013 que eixe mateix mes començarien a prestar els serveis els primers “col·laboradors socials”. Han passat 15 mesos d'aquell anunci i 18 des de l'aprovació inicial sense que es pose en marxa aquesta contraprestació social; i difícilment es posarà en marxa. En el seu moment el conjunt de l'oposició i Més Algemesí en concret, ja insistiren que era una mesura inviable per múltiples raons i, sobretot, una mesura sense sentit, ja que la majoria de contraprestacions eren tasques bastant absurdes com passejar-se pel poble controlant els desperfectes o la neteja, informar de les bombetes de la llum que no funcionen, informar de l'estat de parcs i jardins o de les instal·lacions esportives, o revisar els contenidors per a reciclatge.

El principal problema, però, és que per a que açò funcionés, calia designar uns responsables i controladors dels col·laboradors per àrea, i, sobretot, caldria haver dedicat recursos humans i econòmics a organitzar les contraprestacions, cosa que no s'ha fet. Conforme ja advertiren en el plenari, amb unes tasques sense contingut i sense recursos humans ni econòmics la mesura era purament propagandística, tal i com ha quedat demostrat.

Des del primer moment Més Algemesí ha insistit en la inviabilitat d'eixa part de l'ordenança, i en el fet que era sols una mesura cosmètica per llavar la seua imatge. Farts ja d'esperar, aquesta formació política ecovalencianista, presentarà la setmana vinent una moció per tal que es retire de l'ordenança municipal relativa a Benestar Social aquesta exigència de la contraprestació per estar mal plantejada i planificada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia