PSC i ICV volen que els concerts de la Cinta es puguin triar per internet

Els grups de l'oposició reclamen actes gratuïts i un debat sobre el model festiu

El portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va explicar que la moció que han presentat amb el PSC, i que s'haurà de debatre en el ple del 14 de setembre, pretén establir un mecanisme de participació ciutadana que permeti triar els concerts de la Cinta del 2010, però també altres activitats lúdiques i festives que s'organitzen al municipi. Forcadell va acusar el govern de CiU i d'ERC de confondre la participació ciutadana amb l'assistència als actes, i també d'haver confeccionat un programa de la Cinta «sense tenir un model de festes, sinó fruit de la improvisació». «Les festes d'enguany no seran populars ni participatives com ens diuen», va afegir.

Per la seua banda, el socialista Joan Sabaté va remarcar que l'Ajuntament podria habilitar aquest mecanisme de participació, «a través d'internet i altres mitjans no necessàriament electrònics», de cara a les festes de la Cinta de l'any que ve. «Les contractacions per a les festes estan marcades pel pressupost, però les coses es poden fer tenint en compte les propostes dels ciutadans», va precisar. Sabaté, en aquest sentit, va denunciar el «tarannà prepotent i autoritari» del govern de Bel, després d'haver «tallat de soca-rel» la petició que diversos grups de joves havien fet a través de les xarxes socials d'internet, per aconseguir la realització d'una de comiat a la Llotja. Forcadell i Sabaté van criticar que el concert de Manel –una actuació que l'àrea de Festes sí que va contractar atenent la petició d'uns joves a través de Facebook– siga de pagament (12 i 15 euros), mentre que l'actuació és gratuïta en altres llocs del país.

Un programa «trist»
«Partim de la base que un concert de Madonna, a Tortosa, no hauria de ser gratuït, però un actuació de Manel, sí», va remarcar Forcadell. A més, el portaveu d'ICV va precisar que els mateixos promotors de la campanya de Facebook per aconseguir la contractació de Manel també han criticat, al marge del preu, que el concert s'haja programat a l'auditori. «El programa de la Cinta 2009 ens sembla trist», va sentenciar Forcadell. «Si en traiem els actes organitzats per les entitats, les actuacions del festival Ebre Terra de Vent i i els actes religiosos, només ens queda un campionat de guinyot i poca cosa més», va advertir el regidor d'ICV.Una mica més comprensiu va manifestar-se Sabaté, que va assenyalar que la crisi econòmica no aconsella incrementar la despesa municipal amb unes festes que no siguen molt populars. «No és un bon moment per buscar altres fórmules de festes», va dir Sabaté, tot aprofitant l'ocasió per criticar la gestió econòmica del govern de CiU i ERC. Segons Sabaté, tot i les dificultats econòmiques, el govern municipal manté un nivell de despesa corrent molt elevat, mentre que els proveïdors de l'Ajuntament ja tarden més d'un any a cobrar. Encara sobre el model de festes, l'exalcalde també va dir que retocar el calendari també és una qüestió molt complexa, i que ells ja van intentar retallar el nombre de dies de la Cinta, sense gaire èxit.
El repartiment del programa
Sabaté sí que va ser més crític en el sistema utilitzat enguany per repartir el programa de festes a les cases de Tortosa. Així, el portaveu del PSC va denunciar que molts veïns no han rebut a les bústies les targetes que calia bescanviar pels programes. «De vegades, per la falta de temps o la picaresca dels repartidors, les targetes no s'han posat a les bústies, i hi ha gent que no les ha rebut», va avisar Sabaté, que va recordar que durant la seua etapa a l'alcaldia van aconseguir que un exemplar del programa gran de la Cinta arribés a totes les cases. «La nostra intenció no és amargar les festes a ningú, sinó fer arribar al govern de Tortosa les queixes i les peticions que fan els ciutadans», va afegir-hi Sabaté, tot negant qualsevol acusació que ara els puga fer el govern sobre el seu «oportunisme polític». Finalment, l'exalcalde va lamentar que els mateixos sectors de la ciutat que l'any 2004 van criticar el cartell de festes perquè feia un joc de paraules amb una cinta de casset, ara no hagin criticat el cartell d'enguany, que mostra unes sabates penjades en un filferro. «Sembla que no és el mateix quan governa la dreta que quan ho fa l'esquerra», va dir. Sobre aquest mateix tema, Forcadell va proposar que l'Ajuntament edite dos cartells, un de caràcter civil, per anunciar els actes populars, i un altre per anunciar els actes religiosos i en honor a la Verge de la Cinta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona