opinió

La llibertat no té topalls

Vivim un temps en què serà cabdal la unitat, però també el coratge, la valentia i la humilitat. És important que tinguem el convenciment que la llibertat no té topalls. La realitat és tossuda i aquests dies assistim a l'espectacle en què cauen els qui seguen la llibertat nacional amb excuses de mal pagador. Afirmar que la llibertat nacional no cap a la Constitució és com negar que el català i el valencià són la mateixa llengua. La democràcia es basa en el govern del poble i per tant allò que el poble decideix és el fonament del nostre statu quo polític, i si un text no s'hi adiu, és el text en qüestió que s'ha de corregir. L'Estat espanyol ha exhaurit el model abans de poder consolidar-lo. No n'han sabut, què hi farem, a alguns els deu saber greu i a d'altres ja ens va bé.

Cada cop som més els qui pensem que cal forçar els textos perquè cal deixar fluir la llibertat. I això que pot semblar molt eteri també té a veure amb la grip A i amb la defensa de la cultura del foc, i amb la gestió de les escoles. Sense sobirania la vida es complica. És per això que la independència acaba sent per a molta gent una qüestió pràctica. No ens enganyem, l'aspiració final de tothom és viure amb la màxima satisfacció i el màxim benestar possible.

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona us testimonio la nostra fidelitat a la terra i als qui van lluitar i lluiten per defensar-la. Treballem i treballarem per l'alliberament nacional, des del republicanisme. Ara, amb el suport de tots els sectors socials sense exclusions, hem d'assumir el repte de la direcció del país per construir un món més lliure, més just, més cohesionat. Diades com la d'avui hi contribueixen perquè singularitzen aquesta manera de veure el món i ens cohesionen al voltant del projecte pel qual lluitem: la llibertat com a poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.