Política

Compromís per Paiporta inicia el procés de primàries

Serà obert a la ciutadania i l'actual síndic portaveu anuncia que es presentarà per encapçalar la llista

Compromís per Paiporta es va reunir per tal de tractar el reglament de primàries que regirà el procés de tria de candidats i candidates per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques.

Des del col·lectiu local han donat suport al reglament que està debatent-se estos dies en els òrgans de direcció i que va ser presentat dissabte al Consell General, en particular al procés de tria de candidats i candidates per a poblacions de menys de 100.000 habitants, que és el que regirà en Paiporta.

Així, Compromís per Paiporta ha obert un termini entre l'1 i el 7 de desembre per tal que les persones que vulguen encapçalar la llista a l'alcaldia i participar en el procés ho manifesten. En el cas que només es presentara una persona a l'alcaldia, el col·lectiu local podrà ratificar la seua candidatura sense haver-se de votar.

Per a la configuració de la resta de la llista, el col·lectiu elaborarà una llista de consens de manera que aquesta siga paritària amb mètode cremallera (no més de dues persones del mateix sexe seguides) i amb persones suficientment preparades per poder assumir el possible govern local.

Tant per a encapçalar la llista com per a la resta de candidatura podran presentar-se persones afiliades com persones simpatitzants.

Es presenta Isabel

En eixa mateixa reunió, l'actual regidora i portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Paiporta, Isabel Martín, va anunciar que es presentarà a este procés per encapçalar la llista municipal.

Martín, llicenciada en matemàtiques, diu aportar “una visió jove per a un poble amb una població jove”, així com “l'experiència que el treball d'estos huit anys amb una forta i ferma oposició m'han donat”.

Martín es presenta amb molta il·lusió i el convenciment que les pròximes eleccions suposaran el canvi que tant necessita Paiporta. “Cal eliminar les polítiques obscures del passat, caciquils i marcades pels favoritismes i els amiguismes, i fer un Ajuntament transparent i participatiu”

Isabel Martín considera prioritari treballar pel benestar de les persones, per això impulsarà el programa que ja s'està treballant des del col·lectiu, enfocat a pal·liar l'atur i la greu situació de bona part de la població “les persones seran la prioritat, no concebisc un poble on les famílies es queden sense casa, no tinguen llum ni aigua, ni puguen fer 3 menjars al dia”.

La cultura i l'educació seran altres dels eixos fonamentals per a Martín “el PP ens ha fet retrocedir anys en polítiques culturals per això caldrà fer una gran esforç per tal de fer de Paiporta un poble on es respire cultura en cada cantó”, respecte a l'educació ha manifestat que “treballaré de valent per acabar amb els barracons i la precarietat a les escoles”, en referència especialment al col·legi Rosa Serrano.

A més, Isabel Martín s'ha mostrat també convençuda que la llista que finalment es configure per a les pròximes eleccions municipals serà la millor opció per poder assolir este canvi. “Compromís presentarem una candidatura jove, igualitària i preparada, que és el que Paiporta necessita des de fa temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)