Salgado confirma que no s'apujarà l'IVA dels productes de primeríssima necessitat

Substitueix provisionalment De la Vega com a portaveu

En la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres, Salgado va fer referència a l'increment de dos punts de l'IVA que durà a terme Finlàndia i va assegurar que «sembla que hi ha altres països que pensen el mateix i que és possible sol·licitar un esforç en la imposició indirecta». Així mateix, va reiterar que el contingut de les modificacions fiscals es coneixerà juntament amb el pressupost general de l'Estat del 2010, respecte del qual va subratllar que no s'exclourà cap grup parlamentari de les reunions sobre el seu contingut. Referent a això, va insistir en la necessitat que en un moment de crisi es pugui aconseguir un major acord en un pressupost que és vital. Salgado va afirmar que els diferents ministeris estan acabant amb Economia el disseny del pressupost de cadascun, per recollir les prioritats de l'acció política, la lluita contra la crisi i la protecció social. La vicepresidenta va indicar que això ho explicaria a CCOO i la UGT en la reunió que van tenir ahir a la tarda sobre el pressupost. Salgado va reiterar que el nucli dels canvis fiscals que prepara l'executiu incidirà en l'IVA i en les rendes de capital fonamentalment. Sobre una pujada de l'IRPF a les rendes altes, Salgado va dir que el president del govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, ja ha explicat els motius pels quals l'executiu no veu convenient modificar els tipus de les rendes de treball, «raons entenedores i compartides pel ministeri», i va afegir-hi que amb aquesta puja a les rendes altes «els inconvenients superarien als avantatges».

Reunió amb Rajoy

Salgado va confirmar també que encara no hi ha data per a la reunió entre Zapatero i el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, per parlar de la crisi econòmica. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Salgado va dir que Zapatero té una agenda internacional «molt carregada».

600 unitats judicials més

El govern de l'Estat va aprovar ahir el pla estratègic de modernització de la justícia, que preveu, entre altres mesures, la creació de 600 unitats judicials més entre el 2010 i el 2012 que, sumades a les dels dos anys anteriors, suposarà un increment del 19% de la planta judicial. Així ho va explicar en una roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres el titular de Justícia, Francisco Caamaño, que va qualificar aquesta iniciativa com un pla de transformació profunda a través del consens que inclou 24 programes d'actuació i 147 mesures concretes. En relació amb la vaga de jutges convocada pel proper 8 d'octubre, Caamaño va destacar que per a l'elaboració d'aquest pla de modernització més d'un centenar d'associacions i entitats han estat escoltades, i si hi ha una convocatòria de vaga, va dir, «ells hauran d'explicar a la societat per què paren». El Ministeri de Justícia no pararà en cap cas, continuarà treballant en allò la societat espanyola demanda, va reiterar. Segons Justícia, el pla disposarà d'un esforç pressupostari de 600 milions pels pròxims tres anys, que ja havia estat anunciat tant pel president del govern com pel ministre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Dues regidores de Junts seguiran al govern de Matadepera

Matadepera
política

Puigdemont intentarà “fins al final” ser investit

barcelona
política

El TEDH desestima el cas de Mas pel 9-N per manca de resposta de l’expresident

barcelona
eslovàquia

El primer ministre eslovac està estable, però el seu estat continua sent greu

barcelona
política

Junqueras deixa la presidència d’ERC però desitja tornar a liderar el partit

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau
polítiques

Junqueras deixarà la direcció d’ERC després del 9-J

barcelona