Un dels dos regidors del PP abandona el grup municipal

El regidor Fernando Vázquez-Dodero va anunciar al final del ple que abandonava el grup municipal del PP a l'Ajuntament de Sant Cugat, i va sol·licitar que la seva assignació com a regidor fos transferida a Càritas. Tot i que l'anunci es va fer de forma imprevista i va ser rebuda amb un gran silenci, la marxa de Vázquez-Dodero no va causar sorpresa entre la resta de regidors del consistori, a causa de les conegudes males relacions entre aquest regidor i la portaveu del grup del PP, Berta Rodríguez, segons fonts consultades per aquest diari. La disparitat de criteris s'havia reflectit en les votacions en el ple quan tots dos regidors optaven a vegades per una presa de posició diferent davant d'un mateix punt.

Amb aquesta decisió, Vázquez-Dodero passarà a ser regidor no adscrit, podrà percebre una assignació com a regidor i assistir a les comissions informatives. En canvi, no podrà ser present a la junta de portaveus ni se li facilitarà secretària ni despatx. Per la seva banda, el grup municipal del PP quedarà integrat només per la regidora Berta Rodríguez que mantindrà totes les competències i assignacions com a grup a excepció de l'assignació que passarà a pertànyer al regidor que ara marxa. Tampoc serà possible la transferència dels diners al compte de Càritas i haurà de ser el mateix regidor qui hi faci l'ingrés si així ho desitja.

Rodríguez assenyalava ahir que ella va ser la primera a quedar «astorada» en sentir l'anunci del fins dilluns company de grup. La portaveu del grup ja ha donat a conèixer al partit la decisió de Vázquez-Dodero d'abandonar el grup municipal, la qual cosa implica la baixa automàtica del partit. Pel que fa a les males relacions amb el company, la regidora assegurava que en el Partit Popular de Sant Cugat «hi ha discrepàncies però no desavinences». «Això passa a escala general», reiterava Rodríguez, que no va voler donar detalls de la seva relació amb el ja exregidor del PP. Per la seva banda, Vázquez-Dodero va rebutjar fer declaracions.

El responsable de l'àrea de comunicació del Partit del PP a Catalunya va confirmar que la marxa del regidor ha provocat la baixa automàtica de militància. També va explicar que se li ha demanat que retornés l'acta de regidor, a la qual cosa l'edil s'ha negat. La mateixa font, que no dubta a qualificar el regidor de «trànsfuga», atribueix les discrepàncies entre els dos regidors a «qüestions personals», i la marxa, al fet que Vázquez-Dodero va ser fitxat per millorar els resultats del PP a Sant Cugat, objectiu que no es va assolir, com tampoc va aconseguir tenir un paper rellevant en el procés de renovació que el PP porta a terme tant en l'àmbit local com en el de tot Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.