Política

Vicent Zaragozá

Candidat pel PSPV a l'alcaldia de Silla

“Si em deixen ser alcalde, no me n'aniré mai”

El candidat del Partit Socialista a l'alcaldia de Silla té molt clar com han de fer-se les coses

És un demòcrata convençut i afirma que no fa falta dir el que farà en cas de guanyar, perquè ja està fent-ho

Els darrers quatre anys no han sigut fàcils per al PSOE a l'Estat espanyol, però tampoc per al PSPV a València. A Silla, concretament, l'electorat va optar per una solució concreta el 2011 i això ha tingut conseqüències fins a data de hui.

Com es presenta enguany el PSPV a Silla? Podem dir que és un partit renovat?
El PSPV de Silla estava renovat ja a les eleccions anteriors i continua estant renovat. A les eleccions de 2011 no es presentà ni un solregidor de les anteriors vint persones que anaven en la llista. Fa quatre anys, nosaltres varem fer la tasca que tot partit de Silla ha de fer i no fa, varem netejar la nostra casa des de dins. Jo era el Secretari General i podia agafar tres camins: el primer era anar-me'n a casa, el segon callar i tragar, i el tercer era intentar canviar el partit socialista, i això es el que varem fer. Però, allò no va visualitzar-se, no ens ho varen reconèixer en les urnes. Doncs ara, si han tingut quatre anys per conèixer-nos i ara és quan els demane que confien en nosaltres. Nosaltres estem fent una tasca ingent, tot el que guanyem els regidors del PSPV el donem a Serveis Socials i a Caritas, i tenim classes per a gent que no pot pagar professors extraescolars. Per tant, jo no tinc que dir el que vaig a fer, ho estic fent. Molts polítics parlen del que faran quan arriben, i jo estic fent-ho ja. Érem i som gent nova que sabem fer les coses i sabem el que farem quan entrem a governar.
A les eleccions municipals d'enguany les xarxes socials tenen i van a continuar tenint un paper fonamental. Heu pensat que també poden ser una eina important una vegada passen les eleccions per, per exemple, fer consultes ciutadanes?
Evidentment són fonamentals. A mi em diuen els meus companys que em passe de demòcrata. Jo per a menejar la llibreta d'ací allà, els pregunte que els pareix. I, a més de ser un demòcrata convençut, tinc una màxima i és que si no fas partícip del projecte a la gent, el projecte no funciona, costarà molt més i damunt finalment hi hauran problemes. Per això hem de fer-la partícip a la gent sempre! I en política encara més. Convide a tots a que entren a les xarxes socials de tots els partits locals i miren qui són els que més treballen, els que guanyem som el PSOE.
Quin paper juguen les dones en la candidatura socialista de 2015?
El mateix que els homes. El PSOE és el partit polític que més lluita per la igualtat. Per això, al PSOE el que s'ha demanat de manera expressa és llista cremallera. I en Silla va a haver llista cremallera, en la qual la número dos serà Josefina Zaragozá.
Què creu vostè que es trobarà als calaixos de l'Ajuntament en cas de guanyar les eleccions?
El que diu, havent estat en l'oposició durant quatre anys, que no sap el que hi havia... o és un inútil o un mentider. No veig jo els balanços? No em passa el Secretari totes les factures que hi ha pendents? No estem al Ple o a les Comissions informatives? Em fa molta gràcia que quan arriben al govern diguen que no sabien el que estava passant. Què has estat fent durant quatre anys a l'oposició? Doncs, clar que sé el que em trobaré en cas d'arribar al govern de Silla.
Estem millor hui que quan el PSPV amb Baixauli va deixar l'alcaldia?
Estem exactament igual. Degut, entre altres coses, a que Silla no va entrar al 2012 al Pla d'Estabilitat Pressupostari. L'Estat espanyol ens va fer un préstec per pagar totes les factures que es devien als proveïdors i que no s'havien pagat, i aquest préstec estem pagant-lo en tres anys. Però, açò finalitza a l'octubre de 2015. I, a partir d'aquest moment, l'Ajuntament de Silla tindrà diners i podrem dedicar-ho a tot allò que pensem que és convenient, a fer les nostres polítiques.
Quines són les idees econòmiques més importants que ens presentarà el PSPV al seu programa electoral?
El PSPV de Silla té quatre pilars bàsics que són: Serveis Socials, Educació, Sanitat i Esport, aquest últim molt important per a nosaltres. Volem millorar les condiciones de totes les associacions esportives de Silla, perquè creiem que és també un tema social i que la connexió entre educació i esport és importantíssima. Hem de crear mecanismes de participació amb les diferents associacions del poble i amb grups d'experts per consensuar amb ells totes les nostres decisions. I, a més, hem de dir que la forma de fer les coses ha de canviar i que un Ajuntament ha de ser totalment transparent. La transparència és un dels nostres punts forts. És per tot això, pel que jo sempre dic que si em deixen ser alcalde, no me'n aniré mai, perquè sé com fer les coses.
Què fareu per crear treball i lluitar contra l'atur? Porteu solucions reals i possibles?
Doncs, dir-te que nosaltres anem a acabar amb l'atur a Silla seria insultar la teua intel·ligència i la dels lectors d'aquesta entrevista. Però, evidentment, tenim un pla d'ocupació i, a més, realitzable. El govern socialista, quan entre a governar, perquè he de ser jo l'alcalde, no va a fer una obra més en Silla fins que s'acaben les que ja estan. Això és una promesa. Totes les obres de Silla es van a fer amb gent de Silla, tots els materials van a ser de tendes de Silla i tot el mobiliari serà comprat en Silla, i així serà per decret. Tots els treballadors eixiran d'una borsa de treball de gent del poble, s'anirà rotant amb un jornal digne, res de misèries de quatre hores ni de cent euros al mes. Eixe és el nostre pla d'ocupació perquè és fins a on podem arribar. Tot el que et conte més històries és fals.
Nosaltres allò que anem a fer és potenciar i habilitar un lloc per fer un niu d'empreses, d'emprenedors (allò anomenat Startup). Ficarem un lloc amb els serveis necessaris per poder treballar sense que les persones, els joves, hagen d'invertir en llum o Internet, per exemple. A més, tots els tècnics de l'Ajuntament van a ser gent preparada del nostre poble, tots els serveis necessaris que, ara, s'estan fent amb empreses externes, passaran a fer-se també amb gent de Silla. Bateria de preguntes-resposta sobre temes locals
Agricultura. Actuareu d'alguna forma per millorar les condicions dels llauradors i fomentar l'agricultura local?
Una de les coses més importants que puc dir-te és que tenim a Iván Cuenca, la persona experta, la més adequada, formada i preparada.
Aigua. Continuarà la privatització de l'aigua o ficareu damunt la taula la municipalització d'aquest servei?
La pregunta és si tenim diners per municipalitzar-la i la resposta rotunda és no. Què vol el grup socialista? Municipalitzar l'aigua. Quan? Quan es puga.
Multifuncional. I què farà el PSPV amb el multifuncional?
El multifuncional ens fa molta falta, però l'Ajuntament de Silla no pot gastar-se cap euro en aquest projecte perquè és de Conselleria. Què s'ha de fer per tal que acaben aquesta obra? Plantar-se davant de Conselleria. El multifuncional s'acabarà en la meua legislatura.
TOLA. Pot fer l'Ajuntament alguna cosa per ajudar al centre?
Aquest centre tindrà problemes de solvència perquè no els paga la Generalitat, però l'Ajuntament estarà al seu costat recolzant-los en els temes econòmics i si hem de recolzar-los amb una pòlissa de crèdit i avalar-los, doncs anirem i els avalarem. El que no podem fer és mantindre-nos al marge.
Bous. Festa local per excel·lència. Continuarem amb vuit dies i una inversió de 40.000€ anuals?
Els bous són una festa i una tradició i no es poden ni es deuen llevar del poble, però nosaltres apostem per quatre dies de bous. Amb quatre dies ben fets, es pot donar a tota la gent les ganes de bous i de passar-ho bé que puguen tindre. I, a més, creiem que els bous han de pagar-los les penyes. Per tant, al govern començarem com estan ara i acabarem així.
En cas de no arribar als vots necessaris per governar, PSPV pactarà? Amb qui o quins grups estaríeu dispostos a pactar?
El Partit Socialista va a guanyar amb majoria. No obstant això i si no fos possible, he de dir que no pactarem amb Espanya2000 ni amb el Partit Popular, això puc dir-te. Perquè la política no es prostitueix, la política és la ferramenta per millorar el benestar de les persones i els quadripartits antinatura que varen fer és prostituir la política. Vicent Zaragozá no va a prostituir la política, ni es va a deixar vendre.
Què és el primer que farà Vicent Zaragozá en cas de guanyar el pròxim 24 de maig?
El primer que faré serà mirar la situació als Serveis Socials per veure com està Silla. El primer dia d'alcalde serà veure com està la situació social del poble, perquè així com et dic que el tema econòmic ja el conec, el tema social no el conec a fons perquè és molt intrínsec i particular. Doncs, el primer que faré serà analitzar les necessitats reials que té la gent de Silla, perquè el més important per a mi són les persones.
Per últim, deixem una pregunta per al següent entrevistat... Raquel Sánchez, candidata per Compromís.
Creus que la Comunitat Valenciana hauria de ser independent a l'Estat Espanyol?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia