El Segrià viu el primer ple plàcid després de la crisi política tot i un debat sobre transfuguisme

El Consell Comarcal del Segrià ha celebrat aquest dimecres el seu primer ple amb el cartipàs ja definit després de l'expulsió d'Esquerra (ERC) del Govern i els successius esdeveniments que han acabat amb quatre consellers exrepublicans no adscrits. ERC s'ha quedat amb un sol representant, igual com ja li va passar al PP en l'últim ple. Per motius diferents a ERC, els populars han vist com un conseller que ja no pertany al partit segueix com a no adscrit, fet que ha generat un debat sobre el transfuguisme. L'equip de govern socialista en minoria ha incorporat a més un nou conseller en substitució d'un de dimissionari. Malgrat tot els acords del Ple s'han aprovat sense cap conflicte.

Aquest dimecres ha pres possessió el conseller socialista Antoni Perea, alcalde d'Alguaire, que substitueix l'alcalde d'Alcanó, que va dimitir per motius professionals. A banda, s'ha donat compte del nomenament de Pau Blanco com a nou portaveu del grup d'Esquerra Republicana, ja que és ara l'únic conseller del grup. Els altres quatre, Jaume Fernández, Francesc Moreres, Laia Cubells i Ramon Fargues, han passat a ser no adscrits a cap formació, després que ERC fos expulsada del pacte de Govern del Consell Comarcal. A banda, el conseller Jordi Quer, abans conseller del Partit Popular, ha decidit no tornar l'acta de conseller al partit, com li demana el PP, després de deixar la militància.

En aquest sentit, el portaveu del PP al Consell del Segrià, Anselm Botan, ha volgut que constés en acta el seu rebuig a les votacions del conseller no adscrit Jordi Quer, que ha qualificat de «trànsfuga». Quer ha lamentat que CiU no hagi demanat als consellers exrepublicans que també retornin l'acta al partit, com van fer els nacionalistes quan ell va deixar el PP. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Ricard Pons, ha assegurat que l'ens «no té constància de cap trànsfuga».

Malgrat tot, el Ple ha transcorregut plàcidament, i el Govern socialista del Segrià no ha tingut problema per aprovar cap punt de l'ordre del dia, ja que tots han rebut el suport de CiU, el majoritari de l'oposició. Entre els més destacats, el Consell Comarcal del Segrià ha adjudicat les obres per acabar la construcció del Centre d'Atenció als Animals de Companyia, que s'acabarà a finals d'hivern.

També s'ha anunciat que a principis d'any es podran estrenar les quatre noves deixalleries de la comarca –a Alpicat, Almacelles, Alcoletge i Torrefarrera. També s'ha aprovat entrar a formar part de la Ruta del Vi de Lleida, que el 25 d'octubre celebrarà la seva primera festa, en substitució a la fins ara Festa de la Verema de Raïmat (Lleida).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona