Política

Els socialistes de Silla han homenatjat 52 càrrecs públics i líders socials

Entre els homenatjats s'hi torba el que fos primer alcalde democràtic Lluís Martínez Benaches

Sota el lema “De les nostres arrels al nostre futur” els socialistes de Silla, dirigits per Vicent Zaragozà Alberola, han agraït en un sopar amb 204 comensals “el treball realitzat durant anys de dedicació altruista i desinteressada al municipi en benefici del bé comú i el benestar dels seus habitants” a 52 ex càrrecs públics i líders socials de la localitat.

Entre els homenatjats hi havia tres nonagenaris, dos homes, Eduardo Montiel Oliver i José Millà Forner, fundadors de l'Agrupació Socialista de Silla, i una dona, Consuelo Benaches Peris, amb carnet de la UGT des dels anys 30 del segle passat, fundadora del primer comitè de tenda de la Cooperativa Consum.

Destaquen en la relació de noms per la tasca social realitzada en la transició democràtica persones com Vicent Martínez Moret, Jesús Alba Giner, Pepe Casany Ventura, Llucià Almodóvar Campos, Josep Antich Brocal, Josep Lluís Cases, Manolo Porras Durán, Honorio Millán Comí i el mateix Lluís Martínez, que fou alcalde durant més de nou anys. Tots ells, a més d'ocupar llocs al govern municipal, tingueren actuacions remarcables en el moviment veïnal, el sindicalisme agrari i obrer, el món faller, el cooperativisme agrari, d'habitatges i de consum, i el moviment de renovació pedagògica que desembocaria en Escola Valenciana.

Més jove, però, amb una trajectòria política destacada, fou objecte de reconeixement pels seus veïns Francesc Romeu, Vicesecretari General actual de PSPV-PSOE, que començà la seua carrera política a Silla com Tinent d'Alcalde quan tot just tenia vint-i-un anys.

Vicent Zaragozá Alberola va agrair els homenatjats la seua actuació en la transformació de Silla durant els anys de govern municipal socialista i els va posar com exemple a seguir per les generacions actuals.

La cloenda de l'acte fou a càrrec de Lluís Martínez, el discurs del qual va remarcar que l'èxit d'aquells anys fou el fruit del treball, no sols dels socialistes, sinó, de moltes persones que col·laboraren amb els aquests, gràcies a que saberen obrir-se a la societat i convertir-se en la columna vertebral de l'acció política local.

Va valorar molt positivament la renovació realitzada per Vicent Zaragozà al si del partit socialista siller, comparant la seua tasca amb els treballs que necessita un taronger després d'haver patit una gelada: esperar la primavera, regar i adobar l'arbre cuidant els brots nous, i tallar les branques seques i els brots que ixen per la part borda del taronger.

El parlament va acabar amb un oferiment sincer per la seua part (Martínez forma part de la candidatura municipal que encapçala Zaragozá) i la de Francesc Romeu, que tot just en aquells moments va anunciar el seu regrés a Silla per militar en aquella agrupació, en la tasca de recuperar Silla de la desmoralització i estancament en que es troba des de fa un temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia