Política

Andres Vicent

Candidat a l'alcaldia de Silla per España 2000

“Portem quatre anys de campanya intensa”

El cap de llista d'España2000 posa l'èmfasi en l'activitat realitzada durant la darrera legislatura. Andrés Vicent afirma haver aconseguit la proximitat amb els veïns de Silla gràcies al treball del carrer i diu que continuaran lluitant pel benestar social i l'ocupació

Amb la seua ideologia social-patriota i un model de política social preferencialista, España2000 va obtindre dos regidors a les eleccions municipals del 2011. Enguany parlen de què faran, “cosa que els altres partits no poden dir perquè han tingut l'oportunitat de governar i no ho han fet”

Per què torna Andrés Vicent a presentar-se a l'alcaldia de Silla?
Perquè les meues conviccions han estat inamovibles i perquè hem detectat que la gent del poble ha apostat per les nostres candidatures i per mi com a candidat a l'alcaldia, des de la primera volta fins el dia de hui.
Quin és el balanç que fa d'aquesta legislatura a punt de finalitzar?
Nosaltres podem dir que hem estat quatre anys al carrer i la resta no. I ho podem dir perquè nosaltres si hem estat i no els hem vist. Doncs, este és el primer balanç que fem. Per tant, nosaltres hem aconseguit aproximar-nos als veïns, cosa que els altres partits no han fet. Jo entenc que els que estem en l'oposició tenim que treballar i hem de dedicar temps a les nostres famílies, però la política demana dedicació i més en els temps que estem vivint. Nosaltres eixe objectiu el tenim molt clar i podem dir que hem estat en campanya durant estos quatre anys. Hem sigut gent molt accessible, hem fet tot el que ha estat a les nostres mans i coneguem els problemes socials de Silla.
Al 2011 vareu obtindre 2 regidors, quants trobes que podreu obtindre en aquestes eleccions?
La veritat és que no ho sé. Nosaltres el que podem dir és que estem molt satisfets amb la feina que hem fet. I passe el que passe, podem anar pel poble amb la cara ben alta, tant per les decisions que hem pres als plens i per les mocions que hem presentat, com per tot allò que hem reprotxat als governs actual i anteriors. Hem actuat sempre en benefici del poble.
Com defineix doncs la vostra línia ideològica? On es situa España2000?
La nostra ideologia és social-patriota. Nosaltres defenem un model de política social preferencialista. Nosaltres no som ni d'esquerres ni de dretes perquè pensem que parlar d'esquerres i de dretes és una manera d'enfrontar i dividir al poble. A Espanya hi ha que mirar-la de front, mirar-la amb l'ull esquerre o amb l'ull dret tapat és com mirar-la de reüll. I nosaltres no lluitem per una ideologia, nosaltres estem lluitant per solucionar els problemes de la gent del poble, eixe és l'objectiu, millorar la qualitat de vida dels ciutadans. El benestar, la seguretat, l'orgull, l'honor... eixos són els objectius principals. A partir d'ací, cadascú que pense com vuiga.
És la immigració massiva una lastra econòmica i un factor que incrementa la delinqüència?
La immigració massiva és un fenomen que el nostre país no te capacitat d'absorbir i d'afrontar. Eixa és la realitat. I dins d'aquesta incapacitat és on es produeixen una sèrie de relacions entre els immigrants que no tenen capacitat de sobreviure, com pot ser la delinqüència, l'economia submergida o la competència deslleial dins del sistema laboral. Esta és la realitat. El que no podem fer és fer-los creure que quan vinguen els podem pagar les cases, poden fer ací enraigo familiar, els podem pagar la llum, l'aigua, els medicaments, els llibres o les beques menjador.
El vostre missatge genera por/desconfiança en determinats grups/comunitats que formen part del veïnat de Silla?
Hi ha molts immigrants que ens reconeixen i ens paren pel carrer, inclús que ens voten. Ara, hi ha altres que han vingut ací a no fer res. Hi ha dades que diuen que de cada deu persones empresonades, sis són estrangeres o que el 80% de la població musulmana viu de les ajudes i es nega a treballar. A Espanya hi ha uns set milions i mig d'immigrants i només cotitzen a la seguretat social un màxim d'un milió i mig. Això demostra que el nostres país no pot acollir ni integrar a tots els nouvinguts, perquè a l'hora, estem fent que els espanyols més preparats emigren i busquen oportunitats en altres països. Països, que ja de pas siga dit, tenen lleis europees que no permeten gent sense contractes de treball, per exemple. Per tant, és una correlació de falls del sistema que, per una banda no frena l'al·luvió d'estrangers, i per altra deixa que els espanyols més preparats fugen d'ací. Volem provocar una substitució poblacional? No. Podem albergar tots els estrangers que venen? Tampoc.
Quines són les vostres propostes per millorar l'economia de Silla? Porteu propostes al camp de l'atur?
Nosaltres podem parlar de què farem, cosa que els altres partits no podem fer per què han tingut ja l'oportunitat de governar i no ho han fet. I això és molt important que la gent ho sàpiga. En primer lloc, actualment el 85-90% dels contractes menors estan donant-se a empreses de fora i esta és una mesura que va en contra de l'economia local. Canviar açò seria una gran injecció per millorar la nostra economia. Respecte dels contractes majors hi ha que ser transparents i fer que les empreses del poble participen. Per altra banda, nosaltres proposem bonificar la contractació a les empreses, igual que es bonifica l'ús d'energies renovables, per exemple. A banda d'això, portem com a proposta fer dels nostres polígons unes zones més atractives perquè és evident que la situació és desastrosa degut a que els governs anteriors no s'han preocupat del que realment era necessari. Estes serien dos propostes essencials, que parlen del 50% del problema laboral que tenim al poble. Després, una de les mocions presentades pel nostre partit fa dos legislatures plantejà la creació d'una borsa de treball de competència municipal per a persones empadronades a Silla. Fins ara no ha sigut possible per què no ha estat dotada econòmicament. Nosaltres la dotaríem econòmicament. Com ho faríem? Eliminant despeses que són innecessàries dins de la nostra administració.
Què pot fer-se per millorar el benestar social del nostre poble?
El primer que s'ha de fer per millorar el benestar social és crear treball. També s'han de millorar les condicions socials del nostre municipi, així com baixar els impostos, perquè l'increment d'impostos suposa menys consum, menys producció, menys llocs de treball i menys empreses. Així, en aquesta línia el que farem serà dotar partides per a la promoció econòmica i per a la promoció empresarial. Per altra banda, és molt important la creació d'un “Pla estratègic de seguretat ciutadana i de civisme ciutadà” perquè estem vivint un moment de molta inseguretat al nostre poble. Per tant, la millora del benestar social per la nostra part es va a centrar en això, primer en cobrir les necessitats bàsiques i segon en promoure la seguretat i el civisme social.
España2000 defensa l'agricultura i els llauradors locals. Porteu propostes al programa respecte d'això?
Les nostres propostes quant a l'agricultura parteixen d'un punt i és que tots els partits polítics participen per a donar solucions, perquè durant estos últims quatre anys jo he sigut l'únic polític de l'oposició que ha estat anant a les reunions del Consell Agrari. Més enllà, dos de les nostres propostes més específiques són, en primer lloc demanar la crema de la palla de l'arròs i els canyars de l'Albufera, al menys cada dos anys, perquè està podrint la terra i creant plagues que no podem controlar. I, en segon lloc, recuperar la Cooperativa perquè l'hem perduda. També hauríem de recuperar tots els perduts, tots els camps que s'han abandonat i cedir-los des de l'Ajuntament a gent que puga i vuiga treballar-los. Per últim, també proposem la creació d'un local on poder promoure i vendre els nostres productes agrícoles.
Quina serà la seua primera mesura si resulta elegit alcalde de Silla?
El primer que faria seria una comissió d'investigació pels contractes dels anteriors governs a les empreses de l'aigua perquè estem cansats de que siguen els veïns els que es facen càrrec dels despilfarros d'alguns polítics. A més d'això, el que faríem seria plantejar, des del primer moment, un control centralitzat dels diners, alleugerar el pes de l'administració i seguir lluitant per pagar els comptes. Pregunta de Salva Mestre (Silla en democràcia): Prefereix a un espanyol corrupte que a un estranger honest?
Preferisc l'aplicació del sentit comú i del sentiment nacional, que seria el espanyol corrupte a la presó i que torne el que ha furtat i l'estranger honest, si tenim la possibilitat d'assumir-lo i d'insertar-lo en la comunitat laboral per tindre una vida digna, que es quede, sinó que torne a casa. No és una qüestió de preferir o no, és simplement pensar en allò que tenim la possibilitat de fer.
Pregunta per a Juan Fuster, de Ciutadans.
Sense experiència i amb la mala situació que ens han deixat, en dos mesos com penseu aportar solucions?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia