Política

Juan Fuster

Candidat de Ciutadans a l'Alcaldia de Silla

“No busquem regidories, busquem millorar Silla”

El cap de llista de Ciutadans és molt optimista i té clar que la pròxima legislatura tindran veu a l'Ajuntament

Juan Fuster assegura que lluitaran per canviar Silla i aportar tota la seua experiència per aconseguir un municipi millor

Ciutadans vol un pacte de transparència municipal perquè el Consistori siga regit per la gestió eficaç, la sensatesa, l'honestedat i el consens de tota la comunitat. Al seu programa defenen que l'economia local millorarà quan s'ajude a l'agricultura i s'invertisca en energies renovables.

Per què es presenta per aquest nou partit?
Sòc siller, vaig nàixer ací i em dol veure com Silla no és el poble que era, que no ha avançat, i fins i tot, que s'està deteriorant. La gent ha perdut la confiança en el seu govern local, el teixit comercial està desapareixent, els joves no tenen alternatives d'oci i, entre altres motius, m'inquieta que ens quedem apàtics davant la realitat. Contínuament ens queixem de com està el poble, de les seues deficiències, de tot el que s'ha perdut, però, fins ara, personalment no havia trobat un projecte polític que m'il·lusionara, que em fera creure que és possible un canvi, un canvi anteposant els interessos de les persones i el bé comú a las grans polítiques institucionalitzades. Necessitem ser partícips de la nostra política local, escoltar a la gent. Ciutadans representa eixe canvi sensat y ara és el moment de deixar aquest malestar generalitzat i proposar una via alternativa.
Quines podem dir que són les idees bàsiques de la línea ideològica de Ciutadans?
Prioritàriament el ciutadà, retornar-li la confiança en las institucions i els seus òrgans de representació. Per açò, és imprescindible la transparència i una gestió eficaç i responsable dels recursos, així com també un govern fet des de la sensatesa, l'honestedat i el consens de la comunitat. A nivell local s'ha de tindre una agenda de càrrecs públics i una revisió periòdica, mitjançant auditories públiques, del grau de compliment dels programes de govern, així com protocols de licitació de serveis contractats per concurs públic. També és necessari un organigrama públic dels funcionaris i un control de cada càrrec. Sol·licitarem que la resta de grups municipals s'adherisca a un pacte de transparència municipal.
Quina és la raó que el motiva a encapçalar la llista?
La raó és molt clara: retornar a Silla i als seus ciutadans la il·lusió. Després de diverses reunions informals amb persones de diferents àmbits professionals però amb similars inquietuds, quan Ciutadans encara no tenia l'auge actual, decidirem fer el pas i formar l'agrupació a Silla. Tots teníem la mateixa il·lusió pel projecte però solament uns pocs volien estar al capdavant. És una gran responsabilitat. Després de demanar-m'ho alguns companys i meditar-ho molt, em vaig presentar a primàries. La acceptació de tot el grup fou immediata.
Hi ha propostes al camp de l'economia local i, concretament, al camp de l'atur?
Per descomptat. Per aconseguir disminuir l'atur i que creixca l'economia local, el que cal fer és retornar la il·lusió a les empreses i autònoms perquè invertisquen i creixquen a Silla. I, com s'aconsegueix açò, i no tan sols amb paraules? Silla és un poble amb una gran tradició agrícola que actualment està en caiguda. Europa no para de demanar productes ecològics. L'augment és altíssim i els preus que es paguen per aquests productes els fan molt competitius. Espanya és el primer productor d'Europa i Silla ha de continuar per aquest camí. L'Ajuntament ha d'ajudar als seus agricultors a aconseguir-ho i pujar a aquest tren. També basarem el creixement en la rehabilitació i en les energies renovables, camps que personalment conec i domine. Finalment i no menys important, si Ciutadans pot fer-ho a nivell nacional, proposem baixar les quotes dels autònoms i facilitar la contractació, entre altres propostes.
Quants regidors/regidores pensa que podrà obtindre?
Som molt optimistes. Tenim clar que tindrem veu en aquest Ajuntament, però no crec que podem llançar les campanes al vol sobre aquest tema. El que si és clar és que, ja siga amb 1 o amb 5, lluitarem el mateix per canviar i aportar tota la nostra experiència i aconseguir un municipi millor.
Quina es la posició de Ciutadans respecte de la municipalització del servei de l'aigua?
Farem l'única cosa que es pot fer actualment i, per desgràcia, per molts anys. Dir el contrari és demagògia barata. Es va fer un bunyol fa 11 anys i hem de pagar-ho actualment, es van buscar interessos que no eren els millors per als ciutadans i ens han deixat lligats de peus i mans. Acatarem la sentència del jutge que ens obliga a contractar a l'empresa que va guanyar el concurs fa 11 anys i no se li va adjudicar. L'única cosa que podem fer és intentar fer un nou contracte el més just possible i el menys costós per als veïns. La mala gestió de fa 11 anys ens obliga a contractar amb aquesta nova empresa i a indemnitzar a l'empresa que estava amb entre 5,5 i 8,5 milions. Com es pot municipalitzar amb aquesta càrrega?
Quines són les vostres propostes per millorar el benestar social a Silla?
En primer lloc revisar i confeccionar una base de dades actualitzada dels punts de pobresa i famílies en exclusió social. En aquesta legislatura, la responsabilitat ha sigut remesa a organitzacions externes al consistori. El gabinet d'assistència social ha d'ampliar-se i supervisar cada cas. A més de l'atenció immediata en casos de desnonaments i necessitats bàsiques, especialment en unitats familiars amb menors d'edat i persones dependents, l'Ajuntament ha de fer un seguiment de les famílies per a prioritzar les ajudes i necessitats reals de cada família
En cas de no tindre majoria o de ser la clau per que un altre partit governe, Ciutadans pactarà?
Pacte de govern no. Pacte de programa, punt a punt, sí. Què significa açò? Que no busquem regidories, busquem millorar Silla. Si qualsevol partit ens diu de pactar part del nostre programa, endavant. Si es vol, açò és fàcil. Per un municipi sempre trobarem punts en comú. Tan sols fa falta voler açò i no demanar res a canvi.
Quina serà la seua primera mesura si resulta elegit alcalde de Silla?
Implantar la transparència total en l'Ajuntament, no amb paraules, sinó amb fets. Organigrama dels treballadors, funcions, sous, contractes públics, etc. Pregunta de Andrés Vicent (España2000) per a vostè: Sense experiència i amb la mala situació que ens han deixat, en dos mesos com penseu aportar solucions?
En aquesta pregunta entenc dos possibles preguntes pel qual contestaré a les dos. Si es refereix al fet que portem dos mesos en aquest projecte, he de rectificar-li. Portem un any aproximadament i vuit des de la constitució de l'agrupació local. Temps suficient per a preparar-se i poder defensar a Silla des del consistori. Si es refereix a què farem en dos mesos d'arribar al govern, li torne a corregir, què farem des del primer dia. Nosaltres no anem a esperar a l'últim any per a fer coses. Entrarem amb il·lusió i moltes ganes de treballar des de l'endemà de les eleccions.
Una pregunta seua per a Antonio Navarro, d´Els Verds.
Sr Navarro, com a regidor amb major experiència en el Consistori, pensa que ens deixaran fer de Silla un municipi sostenible, eficient energèticament i amb una agricultura ecològica, tal com proposem tots dos partits i Carolina Punset va aconseguir en Altea?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia