la crònica

La rierada d'Arenys de Munt desemboca a ERC

És important seguir els discursos de Montilla fins al final perquè és en aquell punt on revela pensaments i ofereix titulars. L'any passat, en acabat d'una dissertació al Parlament tan llarga i densa com la d'ahir, se'ns va destapar com un Obama tot parlant de valors i actituds. Ahir, quan ja semblava que no faria cap referència al referèndum sobiranista d'Arenys de Munt i a l'efecte simpatia que ha ocasionat, i quan ens havien dit que els grups representats a la cambra, o almenys els tres que formen part del govern, havien pactat no parlar de sobiranisme ni independència, Montilla va llegir un paràgraf que amb l'aparença de ser un calbot als del referèndum de la bella població del Maresme va ser un calbot a ERC, el partit que a última hora es va apuntar a la consulta i que en vol impulsar d'altres. Va recomanar el president: serenitat, tranquil·litat, res d'acceleracions que no condueixen a res de bo i que poden posar en risc la cohesió social, res d'invents sense fulls de ruta ni mapes... No passaria res si no fos que ERC, destinatari de les admonicions, és soci necessari del govern presidit per qui les pronunciava. Això, després que al matí hagués transcendit, com qui no vol la cosa i perquè no semblés que només el PSC encarregava informes «poc útils», que Joan Puigcercós, quan era conseller, n'havia encarregat un sobre la seva imatge i els efectes que la seva imitació a Polònia podien tenir sobre els ciutadans de Catalunya. Al final de la peça oratòria presidencial, alguns diputats d'ERC van aplaudir i uns altres no. Els membres del govern van aplaudir tots.

O sigui que avui Artur Mas, en el seu torn d'intervenció, no s'haurà d'esforçar gaire a burxar la mala entesa que ell observa en el govern d'entesa, i Joan Puigcercós, en el seu, tindrà un paperot molt difícil. Què buscava el president de la Generalitat amb la seva manxiula? No en va dedicar pas cap a ICV, l'altre soci. ERC, per part d'uns o dels altres, sempre rep. Montilla va sortir de la cambra somrient, acompanyat de Miquel Iceta que també somreia, amb cara d'entremaliat.

Amb això de la grip A i per evitar contagis, als passadissos del Parlament han instal·lat uns dispensadors de desinfectant perquè els diputats es netegin les mans després d'haver-se-les donades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona