Política

L'exconseller valencià Rafael Blasco ingressa en la presó de Picassent

Està condemnat a sis anys i mig de presó per desviació de fons destinats a projectes de cooperació a Nicaragua

L'exconseller valencià Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, ha ingressat aquest dilluns en la presó de Picassent (Horta Sud) per complir la condemna de 6 anys i 6 mesos per desviament de fonts destinats a projectes de cooperació a Nicaragua. Segons que han confirmat fonts penitenciàries, Blasco ha ingressat poc a abans de les 09.00 hores d'aquest matí. L'exconseller manté obertes dues causes més en el conegut com 'cas Cooperació', que investiga irregularitats en subvencions a grans projectes de cooperació que la conselleria va concedir el 2008 a la Fundació CYES.

En relació a la investigació per la qual ha estat condemnat, el Suprem declara provat que dels diners que la Generalitat Valenciana va invertir en aquests dos projectes (1'6 milions d'euros) només va arribar al seu destí la quantitat del 3%, exactament 47.953 euros. El 97% restant ho van aprofitar els condemnats per adquirir i reformar immobles a València.

Al costat de Blasco, la sentència condemna condemna l'intermediari de les operacions, Augusto Cesar Tauroni a 6 anys de presó i imposa la mateixa pena per a l'exsecretària general de la conselleria, Agustina Sanjuan. L'ex subsecretari de la Conselleria Alejandro Català resulta condemnat a 4 anys i 6 mesos. El Suprem condemna a Marcial Lopez a 3 anys i 9 mesos, a Javier Llopis a 2 anys ia Maria Josefa Cervera a 3 anys de presó i absol Marco Antonio Linares i Josep Maria Felip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia