Política

Josep Sempere, candidat de Compromís, nou alcalde de Banyeres de Mariola

L'acord amb el PSOE ha estat possible després de desblloquejar-se les negociacions a València

El plenari constituent del nou Consistori Municipal de Banyeres de Mariola, celebrat a partir del migdia de dissabte 13 de juny, ha determinat que Josep Sempere Castelló, cap de llista de la coalició Compromís en les darreres Eleccions Municipals, siga el nou alcalde de la localitat per a la legislatura 2015-19.

Josep Sempere ha resultat elegit amb els vots dels 5 regidors de Compromís i els dos del PSPV-PSOE després d'haver arribat a un acord que els assegura la governabilitat del municipi per majoria absoluta. Quant als altres dos candidats que aspiraven a ostentar el càrrec d'alcalde, Jorge Esteve, del Partit Popular, ha obtingut els cinc vots del seu grup municipal, mentre que Mª José Francés, de Ciudadanos, s'ha votat a si mateix.

La mesa de constitució del nou Ajuntament ha estat presidida per Conchi Garrido, com a membre de major edat, alhora que Jose Martínez, regidor electe de menor edat, ha actuat de vocal. El nou alcalde ha comentat que «assumeix la responsabilitat de govern en una situació sòcio-econòmica gens còmoda», sent el seu deure com alcalde «treballar per les persones, el benestar social des del respecte al medi ambient i amb una administració participativa i transparent». Sempere, així mateix, ha afegit que «pensa fer de bandera el diàleg, la pluralitat i la participació amb l'oferiment de delegacions a tots els grups municipals, sent un alcalde proper disposat a escoltar a tot el món».

Per la seua banda, el popular Jorge Esteve ha indicat que, «tot i haver sigut el PP la llista més votada, els partits d'esquerra l'han desbancat», pel que anaven a ser conseqüents amb aquesta decisió del poble quedant oberts al diàleg i l'estabilitat evitant el radicalisme, alhora que ha anunciat la realització d'una oposició constructiva per aconseguir el bé i benestar dels banyerencs.

Fernando Sempere, portaveu del PSOE, ha anunciat la seua disposició al diàleg i la col·laboració socialista en el nou equip de govern perquè «la majoria dels votants ha volgut un govern d'esquerres», obrint-se a l'autocrítica pels resultats electorals aconseguits. Sempere opina que «l'acord serà bo per a Banyeres» en veure's reflectides més del 90% de les seues propostes programàtiques.

En el seu torn d'intervenció, la nova portaveu de Ciudadanos, Mª José Francés, ha indicat que «els ciutadans han deixat clar que no volen que el PP continue en el poder, que en els pobles es vota a les persones, però que darrere de les persones estan els partits i que darrere de Compromís hi ha idees que volen acabar amb el terme Espanya i que pretén diluir l'origen de la Comunitat Valenciana convertint-la en País Valencià», paraules que han rebut la desaprovació d'una part del públic assistent, trencant-se així el clima de cortesia democràtica i declaració d'intencions que ha imperat al llarg del plenari.

Quant a la mateixa investidura, i a títol anecdòtic, els regidors del PP, PSOE i Ciudadanos han promès o jurat el seu càrrec en castellà a excepció de Jorge Esteve i Fernando Sempere que ho han fet en valencià, mentre que la totalitat dels membres de Compromís ho han fet en valencià prometent o acollint-se a la fórmula de l'imperatiu legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona