Política

Silla ja té govern

EL CANYARET

Els fulls del calendari van caient al seu ritme i els esdeveniments de la política local es van succeint sense atura. Després de les eleccions del 24 de maig, una coalició de quatre grups integrada per Socialistes, Compromís, Silla en Democràcia i Esquerra Unida, amb 9 regidors en total, la majoria absoluta, han mantingut converses per tal de bastir una coalició de govern que faça eixir Silla del clot moral i material en què es troba des de fa uns anys.

Quan aquesta columna arribe als lectors, l'acord de govern serà ja una realitat. Hi haurà un programa marc conjunt signat pels quatre grups i els regidors i regidores s'hauran fet càrrec cadascú de les responsabilitats de gestió assignades en funció de l'acord assolit. Prèviament, el dia 13 darrer, el socialista Vicent Zaragozá Alberola, com ja és sabut, va ser elegit alcalde amb el suport dels nou regidors que han subscrit el pacte.

El programa de govern marc de la coalició descansa en quatre principis generals, autèntics pilars de la societat que pretenen construir: un nou model econòmic basat en les capacitats de les persones i el patrimoni cultural, artístic i mediambiental propi; la transformació urbana per adaptar la ciutat a les necessitats de les persones, fent una Silla més còmoda, més segura i més bonica; la solidaritat i la cohesió social, combatent les desigualtats i donant el suport necessari a aquells que més ajuda necessiten i, finalment, la transparència en les actuacions del govern així com la participació dels veïns en les decisions importants que condicionen la vida comunitària mitjançant consultes populars i assemblees sectorials.

Consta de sis apartats o eixos de treball: Pla d'emergència social i lluita contra la pobresa i desigualtat; remunicipalització de serveis públics; transparència i participació ciutadana; dinamització i promoció social, educativa, econòmica, cívica i cultural; preservació i recuperació del patrimoni cultural i, finalment, desenvolupament sostenible i mediambiental, en el que es fa esment en especial a la recuperació de l'agricultura.

El programa és ambiciós, però, realista. Arranca d'un coneixement rigorós de la realitat actual i es planteja corregir les deficiències que patim, tant en el camp material com en l'autoestima col·lectiva, sempre mirant més enllà dels quatre anys que durarà el mandat de l'actual govern i plantejant una evolució prolongada en el temps que òbriga les portes a un futur millor, sense caure en la utopia inassolible.

Des del meu punt de vista, el programa i els membres del govern que l'han d'aplicar són una clara mostra de la transformació sociològica que ha experimentat Silla en els darrers anys. La generació de persones que està entre els 35 i 50 anys d'edat mostren una gran inquietud social, una sensibilitat extraordinària, una maduresa envejable i una preparació intel·lectual com mai no l'havia tingut tanta gent. Ells són els que han impulsat el canvi polític que hem pogut veure en els darrers temps. Han agafat els ramals i la direcció de partits polítics que ja existien corregint-ne el rumb, i n'han creat d'altres nous. Ells han fet el canvi. Ells són el canvi.

No són revolucionaris, però, no es conformen en l'estat actual d'injustícia social i corrupció que venim patint des de fa uns anys. Els agrada la societat en què vivim, però, no estan d'acord en la forma d'administrar-la, sempre en benefici d'uns pocs. Volen ser protagonistes de la seua pròpia vida i noten que algú pretén deixar-los fora del banquet. Volen canviar les coses i ho faran. Sense trencaments violents, però, amb gosadia i sense prejudicis. Tenen agafat el futur per la cua i el capgiraran cap on no voldrien els nostàlgics del passat.

Ells són els que han guanyat les eleccions i governaran la ciutat, la província i la comunitat autònoma. Dona gust veure'ls treballar!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia