El president de la Diputació surt en defensa de «la immensa majoria» de polítics locals

Diu que no serà tolerant «amb els que equivoquin el camí»

Antoni Fogué va aprofitar la celebració d'un ple ahir a la Diputació de Barcelona per reivindicar la figura del polític local: «Ara és hora de tenir present l'exemple de tants i tants alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores que treuen de la família, de l'activitat professional i del seu propi descans moltes hores cada dia per dedicar-les al seu municipi. És gràcies a la seva dedicació i a la de tants altres que els han fet i els fan costat que els nostres pobles i ciutats han progressat, han millorat tan notablement els últims trenta anys.» «Aquestes persones –segons va afegir el president de la Diputació i company de Bartomeu Muñoz al consistori colomenc– ens permeten seguir pensant en la política com el que és, una activitat noble, digna i imprescindible en democràcia.»

Paral·lelament, Fogué va alertar que la institució que presideix actuarà si el cas de presumpta corrupció que ha assaltat l'àrea metropolitana afecta algun membre de la Diputació. «No podem ni volem ser tolerants amb els que equivoquin el camí», va subratllar, per garantir tot seguit, partint del principi de presumpció d'innocència fonamental, que «s'adoptaran les mesures oportunes si el cas afecta algun membre de la corporació». De tots els detinguts, només l'alcalde colomenc Bartomeu Muñoz ostenta un càrrec a la Diputació; n'és el vicepresident primer.

D'altra banda, el president del grup del PP a la Diputació de Barcelona, Xavier Garcia Albiol, va demanar ahir el cessament de Muñoz «per la pèrdua de confiança en aquest després que hagi estat detingut en el context de l'operació Pretòria i pel bé de la transparència que la mateixa Diputació assegura que desitja». Garcia Albiol va recordar que la detenció «implica a la pràctica la impossibilitat que Muñoz compleixi amb les funcions del seu càrrec».

LA FRASE

ANTONI FOGUÉ
president de la diputació
«Si la investigació judicial afecta membres de la Diputació, adoptarem les mesures oportunes»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona