De Madre evita posar la mà al foc per Muñoz però defensa l'actuació de l'Ajuntament

L'exalcaldessa de Santa Coloma es mostra «entristida»

No es pot dir que els dirigents del PSC hagin sortit en massa a defensar amb totes les armes el seu alcalde detingut. Ben al contrari, les declaracions dels socialistes s'han limitat a demanar la presumpció d'innocència per a tots els implicats. Zaragoza, Iceta, Montilla i ahir, Manuela de Madre. Especialment significativa era la seva valoració, com a exalcaldessa de Santa Coloma, dona del president de la Diputació de Barcelona, regidor del municipi i provable successor de Muñoz a l'alcaldia. Per tots aquests motius, la vicepresidenta del partit es va mostrar «entristida» i «desolada» pel cas i va desitjar «de tot cor» que la justícia aclareixi els fets, «pel bon nom de les institucions i de la meva estimada ciutat». «A més d'una persona també se li deu haver destrossat la vida personal i familiar, no només la política», en cas que no se li acabi imputant cap delicte, va dir De Madre.

Curant-se en salut, va indicar: «La presumpció d'innocència la mantindré fins que no hi hagi evidència de cap altra cosa.» En canvi, en l'actuació de l'Ajuntament no té dubtes que el procediment seguit per la corporació en els acords urbanístics presos el 2005 i el 2007 –quan es va modificar el projecte que s'investiga– s'emmarquen «dins la legalitat». «El secretari de la corporació és una persona molt eficient i primmirada», va recalcar. En qualsevol cas, De Madre va recordar que des del 2002 no és alcaldessa del municipi.

D'altra banda, la diputada socialista va defensar la legalitat de la designació tant del secretari com de la interventora de l'Ajuntament, que el PP va denunciar que van ser nomenats a dit. Segons De Madre, malgrat que no hi va haver concurs públic per crear les places –pendents de l'administració estatal–, la corporació estava «obligada» a triar dues persones per exercir aquestes funcions per no entorpir la tasca de l'Ajuntament. «Que ningú es pensi que s'ha nomenat capritxosament o a dit cap persona per exercir una responsabilitat tant alta pel control dels expedients i l'exercici de l'activitat municipal», va aclarir.

«Dolor i desconcert»

Per la seva banda, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va admetre haver rebut amb «sorpresa, preocupació, dolor i una certa sensació de desconcert i incredulitat» la notícia de la detenció dels dos militants de CDC, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. Puig va cridar a «recuperar, regenerar, corregir i reorientar el rumb del projecte col·lectiu avui sense nord», en declaracions a la SER.

Pajín contraposa Pretòria i «Gürtel»

La reacció «immediata» del PSC arran de l'operació Pretòria i la «lentitud» del PP en el cas Gürtel són inversament proporcionals, segons la secretària d'organització del PSOE. Leire Pajín va contraposar l'actitud dels socialistes, que suspendran de militància i cessaran de les responsabilitats polítiques els membres del PSC implicats si es confirmen les sospites de delicte, amb la dels populars, malgrat que el PP ha destituït tots els imputats en casos de corrupció excepte el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. L'alacantina va destacar que només dues hores després que transcendissin les detencions, el PSC va actuar «amb diligència» davant dels fets. «El que hem vist en les últimes hores és una reacció, la diferència és que es reacciona i s'aparta els que cometen la falta immediatament, no es mira cap a un altre cantó», va afirmar. La número 3 del PSOE va reivindicar l'impuls per la creació de la fiscalia anticorrupció urbanística, el 2005, per part de l'executiu espanyol i les mesures adoptades en aquesta legislatura contra la corrupció, com ara el canvi de legislació del sòl: «Gràcies a això sabem moltes de les coses que sabem avui en dia», va concloure en declaracions a Telecinco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants sense papers que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona