El PSC colomenc respecta l'actuació de Garzón i es declara «consternat»

Dilluns es reunirà amb la resta de partits per definir el futur de l'Ajuntament

Mitja hora després de conèixer la resolució del jutge Garzón, Joan Carles Mas, que feia les funcions d'alcalde, va entrar a la sala de plens de l'Ajuntament flanquejat per Carmen Moraira, segona tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Serveis Territorials, i Antonio Carmona, quart tinent d'alcalde. Mas, que va ser l'encarregat de llegir un manifest en nom del PSC, va voler mostrar «el màxim respecte a les actuacions judicials i al seu resultat final», com també a la «presumpció d'innocència».

El grup municipal socialista va destacar també la voluntat de traslladar als ciutadans de Santa Coloma la seva «consternació i enuig», i va d'expressar el compromís amb la «transparència i el respecte» del treball per la ciutat, «l'honorabilitat dels treballadors i les empreses», i «la voluntat d'assegurar el normal funcionament de l'Ajuntament». El comunicat també exposa que el grup proposarà les mesures més adequades per restablir la normalitat i la dignitat institucional, juntament amb els altres grups municipals. De fet, el PSC de Santa Coloma va indicar que el dilluns concretaran amb la resta de partits polítics de l'Ajuntament la manera d'aplicar les mesures.

Els tres partits de l'oposició, el PP, ICV-EUiA i CiU, van condemnar tot tipus de corrupció com la que Garzón ha destapat a Santa Coloma. En un comunicat, el PP va demanar al PSC que prengui «decisions immediates», així com la paralització de tots els projectes urbanístics que no estan iniciats. Els populars, a més, van exigir que una comissió d'estudi avaluï la resta de projectes ja executats. ICV-EUiA va coincidir en aquesta petició i va demanar, igual que el PP, la creació d'una comissió que «controli i examini amb profunditat totes les obres adjudicades en les quals intervinguin les empreses imputades», així com la revisió de les operacions urbanístiques planificades en el darrer període. En aquest sentit, va demanar «la immediata paralització del pla especial del sector nord». Per ICV-EUiA aquest ha estat el fet «més greu de l'actual període democràtic».

CiU, que va voler recordar que feia temps que no compartia el «model de ciutat», va demanar que les obres aprovades per l'equip de govern es replantegin. El portaveu del grup, Manel Olivés, va demanar «respostes serenes i prudents». «Crec que tots els grups municipals hem de fer un esforç per tirar endavant la institució i el bon nom de la ciutat», va dir.

«Consistori dissolució»

Una trentena de persones es van congregar ahir a la nit a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, uns quants fins i tot abans que el jutge Baltasar Garzón fes pública la resolució de presó incondicional per a l'alcalde, Bartomeu Muñoz, i el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco. Els veïns, gran part del col·lectiu ciutadà Gent de Gramenet, van cantar consignes en contra del batlle colomenc com ara «Ja era hora, alcalde a la garjola» o «Joan Carles, on són els portàtils?», en referència a la mesura que l'alcalde Muñoz va anunciar fa tot just unes setmanes i segons la qual es comprometia a pagar els llibres digitals i els ordinadors a tots els escolars colomencs. Una altra de les consignes que es van poder sentir va ser «consistori dissolució».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat