El Consell Comarcal fa els pisos d'un dels projectes investigats per Garzón a Santa Coloma

El gerent de l'Incasòl, citat en el text judicial, va ser abans gerent del Consell

En la interlocutòria del jutge, el nom d'Emili Mas (PSC) surt citat per unes converses telefòniques sobre la possible emissió de factures de l'Ajuntament per justificar l'ús de fons europeus. Les converses van tenir lloc entre els dies 16 i 29 d'abril d'aquest any i Mas hi participava al costat dels imputats Luis Andrés, Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco i Pascual Vela, els tres primers en presó incondicional i el darrer, lliure després d'haver pagat la fiança –cal deixar clar que Emili Mas no ha estat imputat pel jutge.

Segons es desprèn de les converses, l'Ajuntament hauria modificat la destinació dels diners procedents dels fons de cohesió europeus o hauria empleat una quantitat menor a la declarada per pagar les expropiacions dels carrers Sardana i Sant Pasqual, a la part alta del Fondo de la ciutat. Les expropiacions les gestionava Gramepark, però l'Ajuntament de Santa Coloma va arribar a un acord amb l'empresa Regesa, del Consell Comarcal, perquè aquesta construís els pisos, que avui encara no han començat a aixecar-se. Segons el jutge, el resultat serien factures falses per valor d'1,3 milions d'euros. En la resolució judicial se cita Emili Mas com a gerent de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) de la Generalitat, càrrec que ocupa des del 2 de gener del 2007.

Després de conèixer-se l'aparició del nom de Mas a la interlocutòria, l'Incasòl ha revisat les gestions realitzades amb l'Ajuntament colomenc i, ahir, feia públic que l'organisme no té cap relació amb les obres que es realitzen en aquest projecte ni amb els fons europeus que hi van associats.

Respecte d'altres actuacions de promoció d'habitatge protegit i sòl residencial que l'Incasòl té a Santa Coloma, l'organisme deixa clar que són, «d'antuvi, perfectament regulars i d'acord amb el procediment administratiu». Abans d'accedir al seu actual càrrec de gerent de l'Incasòl, però, Emili Mas havia ocupat la gerència del Consell Comarcal del Barcelonès. Precisament com a gerent del Consell, Mas va entrar de conseller a Marina Badalona, lloc que avui encara ocupa –la societat Marina Badalona gestiona un solar investigat també per Garzón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a Gaza

Acaben les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Gaza i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva