Ballesteros anuncia que la rebaixa dels sous dels regidors serà almenys del 10%

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va aclarir que la retallada que s'aplicarà en els salaris dels regidors i dels càrrecs polítics serà almenys del 10 per cent. «Si la rebaixa als funcionaris se situa en el 5 per cent, la nostra serà d'un mínim del 10 per cent». El batlle, a més, va insistir que la mesura la pren el consistori, com a institució, «independentment del que digui el Consell de Ministres». Per tant, segons el líder socialista, «ho fem de manera voluntària i no perquè ja s'hagi reclamat. I això implica que el decret serà d'obligat compliment». Ballesteros, a més, va subratllar: «La voluntarietat significa que jo ho faig perquè vull i no perquè m'hi obligui l'Estat.» Aquesta rebaixa als 27 regidors i càrrecs polítics –càrrecs de confiança, càrrecs de lliure designació, gerents i adjunts d'empreses municipals i presidents de patronats municipals– s'aplicarà l'1 de juny i s'aprovarà en el plenari del proper mes.

Destinats a fins socials

Ballesteros, que va anunciar que els diners resultants de la retallada es destinaran a serveis socials i a atenció educativa –són dues de les grans demandes de les principals federacions de veïns de Tarragona–, va admetre: «Sé que aquesta rebaixa és simbòlica perquè no resoldrà el problema de les finances, però és una demostració que som els primers a aplicar-nos aquestes mesures d'estalvi.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.